Porvoolainen Jeti-Sähkö sai uudet omistajat

Mika ja Toni Seppäsen sekä Ilkka Vaittisen omistama Jeti Group Oy on ostanut Jeti-Sähkö Oy:n koko osakekannan. Seppäsen veljekset tunnetaan sähkö-, tietoliikenne- ja valaistusverkkojen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluihin erikoistuneen Insplan Oy:n omistajina ja johtajina. Ilkka Vaittinen on toiminut teollisuuden kunnossapitoyhtiöiden johtotehtävissä yli kymmenen vuoden ajan.

”Älykkään ja energiatehokkaan sähköistyksen merkitys kasvaa, kun liikenne sähköistyy, kiinteistöjen latauspisteiden rakentamistarve kasvaa, uusiutuva energia ja akkuvarastointi lisääntyy puhumattakaan tulevan 5G-teknologian ja älykaupunkiratkaisujen kasvavasta asennustarpeesta. Näen, että Jeti-Sähkön kaltaisella toimijalla on ennenäkemättömät mahdollisuudet. Tämän takia haluamme olla mukana viemässä Jeti-Sähkön tarinaa eteenpäin” toteaa Mika Seppänen.

”Jeti-Sähkö on erittäin hyvämaineinen ja kannattava yritys, ja kun vanhat omistajat olivat halukkaita myymään, oli yritys luonnollisesti kiinnostava kohde. Synergia Jetin ja Insplanin välillä on selkeä. Tämä tuo kummallekin yritykselle uusia mahdollisuuksia ja voimme tukea toisiamme”, Toni Seppänen kertoo.

Yrityksen uutena toimitusjohtajana aloittaa Ilkka Vaittinen. Jetin entinen toimitusjohtaja Ossi Vainio jatkaa yrityksen teknisenä johtajana.

”Haluamme olla mukana yhteiskunnan infran sähköistämisessä ja digitalisoinnissa. Näemme valtavan potentiaalin sähköalalla, kun se kokee yhtä suuren murroksen kuin tietoliikenne ja datan käsittely aikanaan”, toteaa Vaittinen.

Jeti-Sähkön viimeisin vahvistettu liikevaihto on 5,0 miljoonaa euroa ja yritys työllistää 30 henkilöä.

Vanhoista omistajista Risto Tuomala ja Ulf Törnblom jäävät yrityksen hallitukseen omistajan vaihdoksesta huolimatta.

”Aiomme kehittää yritystä entisestään ja laajentua nykyisen toimialan sisällä. Uudet teknologiat ja yhteiskunnan sähköistyminen tuovat meille valtavat mahdollisuudet. Uskon Jeti-Sähkön ja koko toimialan kasvuun. On hienoa olla mukana yhtiössä, jolla on aidot mahdollisuudet tuoda Porvoon seudulle lisää työtä”, Vaittinen sanoo.