Vasemmalta oikealle: Antti Pitkänen, Vahanen; Joel Reijonen, Allianssi; Martti Reijonen, Allianssi; Risto Räty, Vahanen; Jouko Rokkonen, Allianssi; Riitta Räikkönen, Allianssi

Vahanen ostaa Allianssin

Vahanen vahvistaa rakennuttamisen ja projektinjohtamisen osaamistaan ostamalla Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy:n. Yritys jatkaa toimintaansa entiseen malliin Vahanen-konsernissa.

Vasemmalta oikealle: Antti Pitkänen, Vahanen; Joel Reijonen, Allianssi; Martti Reijonen, Allianssi; Risto Räty, Vahanen; Jouko Rokkonen, Allianssi; Riitta Räikkönen, Allianssi

Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani Vahanen-yhtiöt ostaa rakentamisen, rakennuttamisen ja projektinjohtamisen asiantuntijayritys Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy:n osake-enemmistön vahvistaakseen osaamistaan ja palveluntarjontaansa. Allianssi palvelee erityisesti ammattirakennuttajia ja -tilaajia, yrityksiä, julkisia hankintayksiköitä sekä säätiöitä ja yhdistyksiä kiinteistö- ja rakennusalan konsulttina ja asiakkaan edunvalvontaorganisaationa.

– Meille on tärkeää tarjota alan parasta osaamista rakentamisen ja kiinteistökehityksen eri osa-alueilla. Allianssi on vahva ja ansioitunut alan toimija, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty.

– Meille on edullista olla sopivan kokoinen ja asiakkaan tarpeisiin helposti mukautuva. Haemme yritysostolla siis laatua, emme kokoa. Näin huolehdimme siitä, että pysymme jatkossakin merkittävänä ja aktiivisena toimijana markkinoilla sekä varmistamme mahtavan asiakaskokemuksen.

Vuonna 2015 perustetulla Allianssilla on 27 työntekijää, ja sen liikevaihto oli vuonna 2019 lähes 4 miljoonaa euroa. Allianssin perustaja ja toimitusjohtaja-yrittäjä Martti Reijonen sekä varatoimitusjohtaja Jouko Rokkonen jatkavat vähemmistöosakkaina. Yhtiö jatkaa toimintaansa toimitusjohtajanaan Martti Reijonen. Allianssi fuusioidaan tämän vuoden aikana Vahanen-yhtiöihin.

– Vahasella on hyvä maine ja tunnettuus sekä suomalaisen perheyrityksen perinteet ja kasvot, joten nopeaa tahtia suotuisilla markkinoilla kasvanut Allianssi saa täältä hyvän uuden ja sopivan kokoisen kodin, sanoo Martti Reijonen.

– Yhdistyminen tuo varmasti uutta kokonaisvaltaista osaamista asiakkaillemme, ja on hienoa lähteä rakentamaan onnistumisia yhdessä koko konsernin voimin. Tuomme konserniin asiakassuhteet ja kontaktit muun muassa Etelä-Suomen kaupunkien ja kuntien suuntaan. Olen henkilönä varsin markkinointihenkinen, mutta iän myötä on tullut tarve antaa tilaa nuoremmille, kehitysorientoituneille ammattilaisille.

Allianssin suurimpia asiakkaita ovat institutionaaliset tilaajat, kuten Varma, Fennia, LähiTapiola ja Avara. Myös julkisilla hankintayksiköillä on kasvava rooli asiakaskunnassa. Referensseihin sisältyy monimuotoisia hankkeita liike- ja toimitiloista asuntotuotantoon mukaan lukien uudisrakentamista, peruskorjauksia ja konversioprojekteja.