As Oy Porthaninhovi. Kuva: YIT

Vuoden paras putkiremontti tehtiin Helsingin Kalliossa

Asunto Oy Porthaninhovin putkiremontti Helsingin Kalliossa on voittanut Vuoden paras Putkiremontti 2019 -kisan. Vuonna 1978 valmistuneessa rakennuksessa on 76 asuntoa. Urakoitsijana toimi YIT Talon Tekniikka, suunnittelusta ja projektinjohdosta vastasi Korjauspartnerit.

As Oy Porthaninhovi. Kuva: YIT

Porthaninhovissa peruskorjattiin LVI-, sähkö- ja telejärjestelmät sekä kylpyhuoneiden ja WC-tilojen pinnat. Lisäksi porrashuoneet ja sisäpihan pintarakenteet kunnostettiin.

Remontti tehtiin kumppanuusmallilla: urakoitsija valittiin kilpailutuksen tuloksena jo esisuunnitteluvaiheen jälkeen ja kytkettiin hankkeeseen mukaan. Hankesuunnittelusta alkaen yhtiö sai hyötyä urakoitsijan materiaali- ja asennusosaamisesta. Toteutussuunnitelmat viimeisteltiin yhdessä urakoitsijan kanssa.

Urakoitsijan valinnassa painottui urakoitsijan luotettavuus, osaaminen ja toimitusvarmuus. Yhtiö edellytti urakoitsijan tarkastavan kiinteistön huolellisesti ja esittämään urakkaan vaikuttavat asiat ennen sopimuksen tekoa. Sopimukseen sisältyi kattava yksikköhintaluettelo, joka auttoi pysymään budjetissa ja aikataulussa. Osakkailla oli käytössä verkkokauppa sisustusvalintoja varten.

Rakennustöiden valvonta oli ennakoivaa. Urakan ja asuntojen luovutustarkastus toteutettiin kolmessa vaiheessa, joiden väliin oli varattu työaikaa puutteiden tai virheiden korjaamiseen ennen kuin asunnot luovutettiin asukkaille. Asukkaiden näkökulmasta päästiin näin lähes virheettömään luovutukseen. Yhtiö selvitti myös erilaiset  energiasäästömahdollisuudet. Hankkeen yhteydessä rakennettiin varaukset poistoilman lämmöntalteenottoa varten ja sähköautojen latauspisteet.

Vuoden Putkiremontti -kilpailun järjestävät Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA, Suomen LVI-liitto SuLVI, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU, Rakennusteollisuus RT ja Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL.