Havainnekuva ilmasta.

PKO ja Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy kehittävät Joensuun eteläistä ruutukaava-aluetta

30 miljoonan euron hankkeessa Joensuun ydinkeskustaan rakennetaan asuntoja ja S‑market.

Havainnekuva ilmasta.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy ovat sopineet yhteis­työstä Suvantokatu 21:n kehittämiseksi. Joensuun ydin­keskustassa sijaitsevan korttelin kahdelle tontille on tarkoitus rakentaa kolme kerros­taloa, S‑market sekä pysäköinti- ja liike­tiloja. Hankkeen kokonais­arvo on noin 30 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa 510 henkilö­työvuotta töitä paikallisille urakoitsijoille.

Suvantokatuun, Kalevankatuun ja Merimiehenkatuun rajautuvalle kahdelle tontille on tarkoitus rakentaa kaksi kuusi­kerroksista sekä yksi seitsen­kerroksinen asuin­kerrostalo. Rakentaminen tehdään kolmessa vaiheessa. Nyt on sovittu ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta, jossa rakennetaan yksi kuusi­kerroksinen asuin­kerrostalo ja sen yhteyteen S‑market, maan­päällinen pysäköinti­alue sekä maan­alainen lämmitetty pysäköintihalli.

Tontin omistava PKO on jättänyt Joensuun kaupungille hankkeen ensimmäisen vaiheen rakennuslupa­hakemuksen. Joensuun kaupungin­hallitus on hyväksynyt aluetta koskevan kaava­muutoksen kesäkuussa 2022, ja kaupungin­valtuusto on hyväksynyt kaava­muutoksen elokuussa 2022.

Jos hanke etenee suunnitellusti, toimijoilla on valmius aloittaa rakennus­työt maaliskuussa. Silloin S‑marketin avajaisia juhlittaisiin vuoden­vaihteessa ja 35-asuntoinen kerros­talo olisi muutto­valmis keväällä 2025. Rakennus­urakan ensimmäinen vaihe on arvoltaan 13 miljoonaa euroa, josta asunto­rakentamisen osuus on 7,5 miljoonaa euroa ja S‑marketin sekä pysäköinti­hallin osuus 5,5 miljoonaa euroa.