Kuva: SRV

SRV:n rakentaman Kokardin uudet kodit valmistuivat Pasilaan

Kuva: SRV

13-kerroksisen As Oy Helsingin Kokardin 62 uutta kotia valmistuivat Pasilaan palveluiden ja uudistetun Pasilan juna-aseman lähelle.

Kokardi sijaitsee valmiiksi rakennetussa ympäristössä hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärellä.

– Uudisasuntorakentamisen näkö­kulmasta Pasilassa pystytään hienosti hyödyntämään jo olemassa olevaa infraa. Uudet kodit rakentuvat valmiiden olemassa olevien palvelujen keskelle, kertoo SRV:n pääkaupunki­seudun asunto­liike­toiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä. 

On arvioitu, että vuosina 2010–2040 Pasilan asukasmäärä kolmin­kertaistuu ja työ­paikkojen määrä tuplaantuu. Alueella on tällä hetkellä noin 10 000 asukasta ja 25 000 työ­paikkaa. Helsingin kaupungin mukaan uusien toimistojen ja liike­tilojen rakentamisen myötä Pasilan työ­paikkamäärä kaksin­kertaistuu vuoteen 2040 mennessä noin 50 000:een. Työ­paikkoja ja liike­tiloja rakennetaan kaikille Pasilan alueille ja alueen asukas­määrä lähes kolmin­kertaistuu 30 000:een. Alueelle rakennetaan asuntojen ja toimi­tilojen lisäksi hotelleja, kouluja ja päivä­koteja ja sekä kulttuuri­tiloja. Pasila vahvistaa rooliaan tapahtuma­kaupunginosana ja moni­puolisena palvelujen tarjoajana.

Kaikki pääkaupunkiseudulle saapuvat ja sieltä lähtevät junat pysähtyvät Pasilassa. Samoin kaikki pää­kaupunki­seudun paikallis­junat kulkevat Pasilan kautta. Vuonna 2024 käyttöön tuleva Kalasatamasta-Pasilaan -raitio­tie tarjoaa tulevaisuudessa sujuvan yhteyden myös reitille Nihti-Kalasatama-Vallilanlaakso-Pasila ja yhdistää olemassa olevat raitiotie-, metro- ja lähijuna­verkot toisiinsa. Tulevaisuudessa Kalasatamasta Pasilaan raitiotie yhdistää Pasilan itäiseen kanta­kaupunkiin ja tuo merelliset näkymät vain lyhyen matkan päähän Pasilasta. Itäisen kanta­kaupungin merenranta-alueet ja Mustikkamaan polut tulevat sujuvasti saavutettaviksi myös Pasilasta käsin.