Kuva: 3Plogistiikka

3PL:lle uusi logistiikkakeskus Sipooseen

Sisälogistiikan palveluita tarjoavan 3PLogistiikka Groupin uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen on käynnistynyt Sipoon Bastukärrin logistiikka-alueella, Helsinki-Lahti-väylän (E75-tie) välittömässä tuntumassa. Vuoden 2025 alussa käynnistyvällä logistiikkakeskuksella tavoitellaan hiilineutraaliutta.

Kuva: 3Plogistiikka

– Sijainniltaanhan Sipoon logistiikka­keskus Bastukärrin logistiikka-alueella on erinomainen, sillä kohde on päivittäis­tavara­ketjujen keskus­varastojen välittömässä läheisyydessä. Vuosaaren sataman läheisyys takaa lyhyet siirto­matkat meri­konteille ja verkkokauppa­lähetykset saavuttavat nopeasti suuren populaation, jatkaa 3PLogistiikka Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Örn.

Sipoon kunnalle satsaus on myönteinen, sillä toimipiste tulee valmistuessaan työllistämään noin 50–100 henkilöä.

Noin 190 000 m³:n kokoinen logistiikka­keskuksen tekniset ratkaisut ja päästöttömät energia­lähteet mahdollistavat osaltaan tavoitteena olevan hiili­neutraalin toiminnan. Kiinteistön suunnittelussa on huomioitu älykkäät ratkaisut ja datan läpi­näkyvyys, jonka ansiosta yhtiö voi tarjota mm. lähi­tulevaisuudessa pakollisiksi tulevien ympäristö­standardien mukaisen kestävyys­raportoinnin sekä asiakas­kohtaisen päästö­seurannan. Keskus mahdollistaa myös pien­tavaroiden varasto­automatiikan tarkoituksen­mukaisen käyttöönoton. 

Kohteen rakennuttamisesta vastaa kiinteistöhankkeita rahoittava Mrec Investment Management Oy ja pääurakoitsijana toimii Tekova Oy.