Kuva: Swisslog

Pirkanmaan Osuuskaupalle ruoan verkkokaupan keräilykeskus Prisman yhteyteen

Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäinen ruoan verkkokaupan automaatioavusteinen keräilykeskus avautunee keväällä 2024. Noin 2000-neliöinen keskus aiotaan sijoittaa jonkun Prisman yhteyteen. 

Kuva: Swisslog

Pirkanmaan Osuuskauppa haluaa parantaa pirkanmaalaisten ruoan verkko-ostosten toimituskapasiteettia ja -varmuutta uudella robottiavusteisella keräilykeskuksella. 

– Automaatioratkaisun avulla pyrimme varmistamaan hyvän asiakaskokemuksen ja tehokkaan ruoan verkkokaupan myös tulevaisuudessa, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä

Keräilykeskukselle on kaavailtu paikkaa olemassa olevan Prisman yhteyteen. Mahdollisia sijoituspaikkoja on useita. Suunniteltu keräilykeskus olisi kooltaan noin 2000 neliömetriä. 

– Ison Prisman yhteydessä keräilykeskus toisi parhaan mahdollisen asiakashyödyn, kun osa valikoimasta on automaatiossa ja erikoistuotteet myymälässä. Tällöin tilauksessa olevat perusvalikoiman tuotteet keräillään robottiavusteisesti varastosta, ja tilausta täydennetään tarvittaessa samassa kiinteistössä sijaitsevan Prisman puolelta esimerkiksi Ruokatorin ja leipomon tuoreilla tuotteilla tai päivittäisillä käyttötavaratuotteilla kuten paristoilla, Jylhä kertoo. 

Jos hanke etenee suunnitellussa aikataulussa, keräilykeskus valmistuu vuoden 2024 aikana. 

Suunnitteilla oleva keräilykeskus ei jääne ainoaksi laatuaan, sillä Pirkanmaan Osuuskaupan tavoitteena on avata maakuntaan lähivuosina useampia keräilykeskuksia.