Lempäälän uimahallin louhinnat alkavat

Lempäälän uimahalli-kylpylän rakennustyöt aloitetaan louhinnalla kauppakeskus Ideaparkin alla. Louhintojen on arvioitu kestävän tammikuun 2023 loppuun.

Uimahalli-kylpylän toteuttaa Lempäälän kunnan ja Ideaparkin yhteinen kiinteistöyhtiö KOy Lempäälän Uimahalli, jonka toimitusjohtaja on Lari Laakso.  Laakso on toiminut Lempäälän kunnan keskustan kehittämisen hankejohtajana vuodesta 2016 ja jatkaa hankejohtajan työtä osa-aikaisesti uimahalliyhtiön toimitusjohtajuuden ohella. Uimahallin operaattoriksi on valittu kangasalalainen Kuohun uimavalvonta Oy.

Kiinteistöyhtiön mukaan maailmanpoliittiset tapahtumat ovat vaikuttaneet myös rakennusalaan, eikä uimahalli-kylpylä ole tästä poikkeus. Ukrainan sodan vuoksi materiaalien saatavuus on vaikeutunut ja hinnat ovat nousseet. Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta hankkeen toteutus kuitenkin etenee, mutta kiinteistöyhtiön mukaan uimahalli-kylpylän avajaiset ovat vasta kesällä 2024, puoli vuotta aiottua myöhemmin.

– Luolaan rakentaminen on aina haasteellista, mutta viivästyksen myötä olemme saaneet lisää aikaa tarkastella suunnitelmia asiantuntijoiden kanssa entistäkin paremmiksi. Luvassa on kokonaisuus, jossa on mukana myös elämyksellisiä elementtejä, uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck sanoo.