Peikko laajentaa tuotevalikoimaansa ATLANT ®-liittopilareilla

Peikko on hankkinut Sveitsissä kehitettyjen ATLANT®-liittopilareiden tuoteoikeudet. Nämä pilarit, joiden keskellä on normaalin raudoituksen sijasta terästanko, voidaan toteuttaa perinteisiä, eurokoodin mukaisia liittopilareita ohuempina. ATLANT®-liittopilareiden odotetaan edistävän Peikon DELTABEAM®-liittorunkojen myyntiä erityisesti Itävallassa ja Sveitsissä.

Tuoteoikeuksien myyjä on Sveitsin Frauenfeldissä toimineen Tuchschmid AG:n konkurssipesä. Peikolla on ollut yhteistyötä Tuchschmid AG:n kanssa jo useita vuosia. Hankitut tuoteoikeudet sisältävät teknisen dokumentaation, sertifikaatit, tavaramerkit ja rakennelaskelmiin käytettävät ohjelmistotyökalut. Samalla Peikko palkkasi kaksi Tuchschmidin entistä työntekijää ja perusti uuden toimiston Peikko Schweiz AG -yksikölleen Sveitsin Frauenfeldiin.

”Liittopilareiden hoikkuudelle asetetut arkkitehtoniset vaatimukset kasvavat koko ajan, etenkin toimistorakennuksissa ja korkeissa rakenteissa. Uskon, että pystymme luomaan uuden ratkaisun yhdistämällä Peikon DELTABEAM®-liittopalkit ja nyt hankitut ATLANT®-liittopilarit. Tämä yhdistelmä tuo Peikolle uusia mahdollisuuksia Itävallan ja Sveitsin markkinoilla sekä myöhemmin myös muissa maissa, etenkin kun pystymme valmistamaan tuotteet tehokkaasti moderneissa tehtaissamme”, toteaa Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen.