Kuva: Timo Valpola/Peab

Peab korjaa ja laajentaa Lärkanin

Peab toteuttaa Helsingin kaupungille ruotsinkielisen Lärkan-lukion rakennuksen peruskorjauksen ja laajennuksen Etelä-Haagassa. Rakennuksessa toimii myös Hoplaxskolanin Haga-yksikkö. Urakkasumma on 18 miljoonaa euroa.

Kuva: Timo Valpola/Peab

Peruskorjattava koulurakennus on vuonna 1962 valmistunut, arkkitehtien Woldemar Bäckmanin ja Eero Miikkulaisen suunnittelema kulttuurihistoriallisesti arvokas ja asemakaavassa suojeltu rakennus. Koulurakennukseen tehdään laaja talotekninen perusparannus ja rakenteet korjataan. Myös opetustilojen varustus ajanmukaistetaan.

Rakennusta ei ole kauttaaltaan peruskorjattu sen historian aikana, joten monet pinnat ja rakenneosat ovat edelleen alkuperäisiä. Korjaus-, lisärakentamis- ja muutostöiden yhteydessä rakennuksen julkisivut, ikkunat, ulko-ovet, vesikatto ja rakenteet kunnostetaan alkuperäistä rakennustapaa kunnioittaen niin, että rakennuksen ominaispiirteet säilyvät.

Perusparannuksen lisäksi opetustiloja laajennetaan nykyisen rakennuksen auditoriosiipeen kiinni tulevalla kaksikerroksisella uudisosalla sekä urheilusalisiiven korotuksella. Koulusta tehdään esteetön, joten peruskorjauksen yhteydessä rakennetaan mm. alempia kerrostasoja yhdistävä hissi eteistiloineen. Myös koulun piha ja muut ulkoalueet peruskorjataan. Päällysteet ja rakenteet uusitaan tai kunnostetaan ja pihavälineet sekä varusteet uusitaan kauttaaltaan. Peabin mukaan työt aloitetaan toukokuussa 2023 ja kohde luovutetaan helmikuussa 2025.