af
Kuva: OX2

OX2 suunnittelee 10:tä aurinkovoimapuistoa Viroon

Energiayhtiö OX2 on solminut yhteistyösopimuksen suomalaisen sijoitusyhtiö Dasos Capitalin kanssa 10 aurinkovoimapuiston toteuttamisesta Viroon. Rakentamisen investointipäätöksiä ei ole vielä tehty.

Kuva: OX2

OX2:n mukaan sovitut yhteistyöhankkeet ovat alkuvaiheessa eivätkä vielä lukeudu sen hankeportfolioon. Viiden ensimmäisen aurinkovoimapuiston arvioitu vuosittainen energiantuotanto on noin 500 gigawattituntia.

OX2 vastaa hankkeiden luvituksesta, teknisestä suunnittelusta ja rakentamisesta.

– Ruotsissa, Suomessa ja muissa Euroopan maissa kerryttämämme laajan kokemuksen ansiosta meillä on erinomainen osaaminen laajamittaisten uusiutuvan energian hankkeiden toteuttamiseen. Pääsemme nyt hyödyntämään kokemustamme aurinkovoimapuistojen kehittämisestä myös Virossa, sanoo OX2:n Viron projektipäällikkö Hedi Konrad.

OX2:n ja Dasos Capitalin aurinkovoimahankkeissa tavoitteena on saada viidelle ensimmäiselle hankkeelle rakentamisen investointipäätös vuosien 2024–2025 aikana.

– Näemme merkittäviä mahdollisuuksia uusituvan energian hankkeiden rakentamisessa hallinnoimillamme maa-alueilla,  Dasos Capitalin Senior Partner Sami Veijalainen toteaa.

OX2 on toiminut vuodesta 2022 Virossa, jossa sillä on suunnitteilla 665 megawatin edestä tuulivoimaa. Yhtiö on avannut toimipisteen Tallinnan Fahle Business Centeriin.