Kuva: elektroskandia.no

Onninen ostaa norjalaisen sähkötuotteiden jakelija Elektroskandia Norgen

Keskon tytäryhtiö Onninen on sopinut ostavansa Rexel Groupin tytäryhtiön Elektroskandia Norge AS:n. Kaupan odotetaan vahvistavan Onnisen asemaa Norjan teknisessä tukkukaupassa. Kaupan myötä Keskon liikevaihto Norjassa nousee 1,5 miljardiin euroon.

Kuva: elektroskandia.no

Keskon liiketoiminta Norjassa on koostunut rautakaupan Byggmakker-ketjusta sekä Onnisen teknisestä tukkukaupasta. Keskon mukaan nyt ostettava Elektroskandia Norge täydentää Onnisen liiketoimintaa kaikissa sen nykyisissä asiakassegmenteissä ja laajentaa Onnisen tarjontaa kasvavalla energiainfrastruktuurialueella.

Elektroskandia Norge AS on Keskon mukaan Norjan merkittävimpiä sähkötuotteiden jakelijoita. Sen liikevaihto oli noin 250 miljoonaa euroa viime vuonna. Yhtiöllä on yhdeksän myymälää ja neljä toimipistettä eri puolilla maata sekä pitkälle automatisoitu jakelukeskus lähellä Osloa. Yhtiö työllistää noin 270 ammattilaista, jotka palvelevat asiakkaita sähkötuotteiden teknisessä kaupassa. Suuri osa myynnistä tulee digitaalisista kanavista, Kesko kertoo.

– Elektroskandia Norge sopii loistavasti osaksi Onnisen Norjan toimintoja. Yrityskauppa vahvistaa entisestään Onnisen roolia vihreän siirtymän edistämisessä ja mahdollistaa merkittävät synergiaedut. Jatkamme Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvustrategian toteuttamista ja haemme jatkossakin kasvua Pohjois-Euroopassa sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta, Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala sanoo.

– Kesko on nykyään yksi merkittävimmistä toimijoista rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Norjassa, joka on Pohjois-Euroopan vahvimpia markkinoita. Tänään julkistetun kaupan jälkeen Keskon myynti Norjassa nousee lähes 1,5 miljardiin euroon, Rauhala toteaa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.