Kuva: nyfosa.se

Nyfosalle 43 kiinteistöä Suomesta 200 miljoonalla eurolla

Nyfosa on ostanut Partners Groupilta 43 kiinteistöä 200 miljoonan euron kauppahinnalla. Hankitut kiinteistöt sijaitsevat Helsingin seudulla, Turussa ja Jyväskylässä. Kaupan myötä Nyfosa on ostanut kiinteistöjä Suomesta jo noin 540 miljoonalla eurolla heinäkuusta 2021 lähtien.

Kuva: nyfosa.se

Hankittujen kiinteistöjen pinta-ala on yhteensä noin 222 000 neliömetriä ja vuotuinen vuokra-arvo noin 29,3 miljoonaa euroa. Salkku koostuu muun muassa toimistoista, liiketiloista, kouluista ja terveydenhuollon tiloista. Kiinteistöjen vuokralaiskanta on monipuolinen, ja vuokralaisia on yhteensä 293. 

Nyfosan mukaan kiinteistöjen suurimpia vuokralaisia ovat autoliike Delta Auto ja Helsingin kaupunki. Vuokrausaste on 87 % ja keskimääräinen jäljellä oleva sopimuskausi 4,7 vuotta. 

Myyjä on globaali sijoitusyhtiö Partners Group.

– Tämä hankinta täydentää erinomaisesti vahvaa kassavirtaa tuottavaa kiinteistösijoituskantaamme Suomessa. Kiinteistöillä on vakaa vuokrataso, ja ne sijaitsevat houkuttelevilla alueilla maakuntakeskuksissa ja tilaa vievän kaupan alueilla. Salkku on monipuolinen ja tarjoaa meille ja kumppanillemme Nyfosalle monia kehitysmahdollisuuksia, Brunswick Real Estaten osakas ja Suomen maajohtaja Hanna Rauhala sanoo.

Nyfosa Finlandin kiinteistöjä Suomessa hallinnoi Brunswick Real Estate.  Brunswickin hallinnoiman kiinteistövarallisuuden arvo on 5 miljardia euroa.