Baronalle uusi logistiikkakeskus Vantaan Viinikkalaan

Palveluyhtiö Baronan uusi logistiikkakeskus Avialogis aloittaa toimintansa Vantaalla Kehä III:n varrella huhtikuun alussa. Noin 33 000 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus tarjoaa kestävää kehitystä edistävät varastotilat ja modernit last mile -ratkaisut, jotka tukevat sähköistyvää jakeluliikennettä. Keskukseen tulee myös Suomen suurin yksityinen logistiikka-alan koulutuskeskus. 

Baronan mukaan Avialogis hyödyntää digitaalisuutta ja automaatiota monella eri tavalla. Esimerkiksi keräilytehokkuus ja -nopeus varmistetaan Aitomationin ja Baronan yhteistyössä kehittämällä simulaatiotyökalulla, joka hyödyntää koneoppivia algoritmeja.  Baronan kanssa samaan Bravedo-yritysyhteisöön kuuluva Aitomation on erikoistunut liiketoimintalähtöisten automaatio- ja analytiikkaratkaisujen suunnitteluun, ja on ollut jo aiemmin Baronan apuna kysynnän ennustemallien rakentamisessa. 

– Tehokkaat varastoautomaatit ja viimeisintä pakkausteknologiaa edustava pakkauslinjasto mahdollistavat erittäin nopeat toimitusajat. Olemme huomioineet kokonaisratkaisujen suunnittelussa muun muassa verkkokaupan ja loppuasiakkaalle tapahtuvien last mile -kuljetuspalveluiden kysynnän kovan kasvun, Baronan logistiikan toimialajohtaja Janne Bergqvist kertoo.

Avialogiksen energiasta pyritään tuottamaan noin 30 % aurinkoenergialla, päälämmönlähteenä on maalämpö. Avialogikselle haetaan BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tasoa.