NCC rakentaa Suikkilan koulun ja päiväkodin Turkuun

NCC on allekirjoittanut sopimuksen Turun kaupungin kanssa Suikkilan koulun ja päiväkodin rakentamisesta. Kaksivaiheisen yhteistoimintaurakan arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Rakennus on valmis syksyksi 2024.

NCC voitti urakkakilpailun syksyllä 2021, jonka jälkeen alkoi suunnitteluvaihe. Koulun ja päiväkodin suunnitelmat laadittiin yhdessä NCC:n, tilaajan, käyttäjien ja valitun suunnitteluryhmän kanssa. Suunnitelmat valmistuivat keväällä 2022, ja rakentamisen urakkasopimuksen on siirrytty toteutusvaiheeseen. Kohde rakennetaan RTS-kriteerien mukaisesti.

Tontilla ollut vanha koulu on purettu kesän aikana, ja rakennustyöt alkavat louhinnoilla. Rakennus valmistuu siten, että koulutyö voi alkaa syksyllä 2024. Rakennuksen tulevia käyttäjiä ovat alakoulun luokat 1–3, päiväkoti, neuvola sekä kaupungin kotihoito. Rakennukseen tulee lisäksi suuri liikuntahalli ja pihalle pallokenttä.

– Koulurakentaminen on NCC:n vahvaa osaamisaluetta, tämä Suikkilan koulu ja päiväkoti on meille Turun seudulla nyt toinen iso kouluhanke tälle syksylle, kertoo NCC:n Länsi-Suomen alueen toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.