Kuva: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin Hanasaareen tulossa asuntoja 4500:lle

Hanasaaren eteläosaan suunnitellaan kerrostalovaltaista asuinaluetta. Alue vapautuu rakentamiselle, kun Hanasaaren hiilivoimalan toiminta loppuu keväällä 2023. 

Kuva: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Hanasaaren asemakaavaa muutetaan, koska Hanasaaren voimalan hiilenpoltto on päätetty lopettaa maaliskuun lopussa 2023, jolloin alue vapautuu muuhun käyttöön.

Hanasaareen suunnitellaan 6–7 -kerroksisia umpikortteleita noin 4500 asukkaalle. Suunnittelualue sijaitsee pääosin täytöillä rakennetulla niemellä. Meri ympäröi aluetta kolmesta ilmansuunnasta.

Jokaisen korttelin sisäpihalle on tarkoitus rakentaa korkeampi torni. Kerrostalojen maantasokerroksiin sijoitetaan liiketiloja. Alueelle suunnitellaan myös sijainti päiväkodille sekä saunalle tai kylpylälle.

Suunnittelualueen poikki on tarkoitus rakentaa kanava ja rannoille puistokaistaleet. Jalankululle ja pyöräilylle kaavaillaan siltaa Käenkujalta yli Sörnäisten rantatien. Myös muita siltayhteyksiä selvitetään.

Hanasaaren voimalan huoltorakennus ja laboratoriorakennus on tarkoitus säästää, ja niille etsitään uudet toiminnot. Voimalarakennus ei kuulu asemakaava-alueeseen.

Hanasaaren esittely- ja keskustelutilaisuus järjestetään Kaupunkiympäristötalon auditoriossa 11.10.2022 kello 18–20.