Technopolis laajentaa Innopoli 4:ää Otaniemessä

Toimitiloja ja niihin liittyviä palveluja tarjoava Technopolis laajentaa Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n käytössä olevaa kiinteistökokonaisuutta Espoon Otaniemessä. Laboratorio- ja toimistotiloille suunniteltu laajennus Innopoli 4 -kiinteistöön valmistuu vuonna 2025. Kyseessä on Innopoli 4 -hankkeen kolmas vaihe.

Laajennus on Technopoliksen mukaan osa 97,8 miljoonan euron Innopoli 4:n kehitystyötä, ja sen valmistuttua kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 19 000 neliömetriä. Kiinteistö on vuokrattu kokonaisuudessaan VTT:lle.

– Uuden rakennuksen vuokrasopimuksen allekirjoittamisen myötä pääsemme jatkamaan suunnitellusti VTT:lle rakennuttamiemme tilojen laajentamista Otaniemessä. Mittava investointimme osoittaa luottamuksemme Otaniemen alueeseen ja sen kehittämiseen sekä siellä tehtävään life sciences -alan innovointi- sekä tutkimustyöhön. Meillä on mahdollisuus laajentaa Innopoli 4 -kiinteistöä edelleen vaiheilla 4 ja 5, joiden toteuttamisesta päätös tehdään myöhemmin, Technopoliksen toimitusjohtaja Niko Pulli kertoo.

Innopoli 4 on kolmesta rakennuksesta koostuva Technopoliksen Otaniemen kampukseen kuuluva kiinteistö, joka rakentuu vaiheittain. Innopoli 4:n ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2020, ja kiinteistön toinen vaihe valmistuu vuoden 2023 kesällä. Uusi vuokrasopimus kattaa kiinteistön uuden laajennuksen rakentamisen eli kolmannen vaiheen, joka valmistuu vuonna 2025.

– Otaniemen alueella tapahtuva kehitys ja sitä myötä alueen vetovoimaisuuden lisääntyminen entisestään tukee myös Technopoliksen kiinteistöjen kehitystyötä ja haluamme olla mukana investoivamassa Otaniemen ja Espoon kasvuun. Esimerkiksi edelleen alueen palvelutasoa ja saavutettavuutta parantava vuoden 2024 alussa valmistuva pikaraitiolinja Raide-Jokeri kulkee aivan kampuksemme vierestä, Pulli toteaa.

Technopoliksella on kaikkiaan 16 kampusta kuudessa maassa Pohjois-Euroopassa.