Kuva: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko Oy

YIT peruskorjaa ja laajentaa Kuopion oikeustalon

YIT ja valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kuopion oikeustalon saneeraus- ja laajennusurakasta. Heinäkuussa 2022 käynnistynyt hanke toteutetaan projektinjohtourakkana, ja sen on määrä valmistua vuoden 2024 alussa. Hankkeen rakennustöiden kustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko Oy

Oikeustalon hankkeessa saneerataan vuonna 1929 valmistunut rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti merkittävä sekä ulkokuoreltaan suojeltu kiinteistö. Rakennus on viimeksi toiminut verotalona ja ennen sitä myös palo- ja poliisitalona.

Saneerauksen jälkeen rakennuksen on tarkoitus täyttää nykyaikaiset sisäilma- sekä äänitekniset vaatimukset. Lisäksi oikeustalon sisäpihalle rakennetaan laajennusosa, joka integroituu vanhaan rakennukseen. Tiloihin sijoittuvat tulevaisuudessa käräjäoikeuden, ulosottolaitoksen sekä syyttäjälaitoksen tilat.

–Työn päämääränä on mahdollistaa ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan sujuva arki ja kestävä eläminen, mistä oikeustalon saneeraus on hyvä esimerkki, sanoo YIT:n aluejohtaja Jani Knuuttila.

– Tilojen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin mukaiset turvalliset ja terveelliset ratkaisut, jotka tukevat uusia työnteontapoja ja digitalisaatiota, sanoo Senaatin rakennuttamisryhmän päällikkö Jarkko Karvonen.