Bonava rakentaa Taalerille 313 asuntoa 85 miljoonalla eurolla

Bonava ja Taaleri ovat sopineet noin 85 miljoonan euron kiinteistökaupasta, joka koostuu kolmesta eri asuinkerrostalohankkeesta pääkaupunkiseudulla. Kauppa sisältää 220 asuntoa Helsingin Vuosaaren Aurinkolahteen ja 93 asuntoa Kirkkonummen Masalaan. 

Vuosaaren Aurinkolahteen Helsingissa tulee kaksi uutta asuinkerrostaloa, joista toiseen tulee 166 ja toiseen 54 asuntoa. Rakennustyöt käynnistyvät joulukuussa 2022. Valmistuessaan vuoden 2025 alkupuolella ne viimeistelevät Bonavan Sitadellin kotikorttelin, jossa silloin on kaikkiaan 550 asuntoa. 

Kirkkonummen Masalassa on lähtenyt rakenteille kaksi asuinkerrostaloa, joihin tulee 93 asuntoa. Kohde valmistuu vuoden 2023 lopulla. 

Kaikkiin kohteisiin valmistuu myös liiketiloja: Masalan Tinantielle kolme liiketilaa ja Vuosaaren Sitadelleihin viisi.

Bonavan mukaan kohteet ovat A-energialuokan rakennuksia. Masalan taloihin tulee maalämpö, ja siellä on tarkoitus myös käyttää vähähiilistä betonia ontelolaatoissa ja kantavissa väliseinissä. Sekä Masalan että Vuosaaren kohteisiin tulee aurinkopaneelit katoille.

– Bonava on sitoutunut puolittamaan arvoketjunsa päästöt vuoden 2018 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteemme on parantaa energiatehokkuutta ja edistää vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa. Nyt toteutettavilla ratkaisuilla otamme jälleen konkreettisia askelia kohti tätä tavoitetta, sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

– Kolmen kohteen kauppa jatkaa erinomaista yhteistyötämme Bonavan kanssa, jossa molemmat osapuolet ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen tähtääviin ratkaisuihin sekä Net Zero Asset Managers -aloitteen tähtääviin tavoitteisiin, sanoo rahaston salkunhoitaja ja Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman.