Masalan uusiin kerrostaloihin vähähiilisiä betonielementtejä

Bonava on käynnistänyt Kirkkonummen Masalassa kahden asuinkerrostalon rakennushankkeen, jossa käytetään vähähiilistä betonia rakennusten välipohjissa, kantavissa väliseinissä ja hissikuiluissa.

Bonava rakentaa Masalaan kaksi asuinkerrostaloa, joissa on yhteensä 93 asuntoa. Hankkeessa kiinnitetään Bonavan mukaan erityistä huomiota ilmastoystävällisiin ratkaisuihin. A-energialuokan taloissa on maalämpö ja aurinkopaneelit katolla. Rakennustyömaalla panostetaan jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen, Bonava kertoo. 

Lisäksi rakennusten rungoissa käytetään Consolis Parman vähähiilisiä betonielementtejä rakennusten välipohjissa, kantavissa väliseinissä ja hissikuiluissa. Valinnalla pienennetään hankkeen päästöjä Bonavan mukaan viidenneksellä.

–Tämä on ensimmäinen asuntokohde Suomessa, jossa vähähiilisiä betonielementtejä käytetään näin laajasti. Halusimme minimoida betonirungon päästövaikutukset ja siksi päädyimme käyttämään vähähiilisimpiä markkinoilla olevia vaihtoehtoja kattavasti, kertoo Bonava Suomen hankintapäällikkö Samuli Nylander

– Betonin osuus rakennusmateriaalien tuotannossa syntyvistä ilmastopäästöistä on merkittävä. On todella hienoa, että betoniteollisuudessa on kyetty kehittämään vähähiilisiä tuotteita nopealla aikataululla. Näiden ratkaisujen yleistyminen on yksi ilmastotavoitteidemme saavuttamisen edellytyksistä, sanoo Bonava Suomen kestävän kehityksen päällikkö Ayla Dinçay

– Rakennetun ympäristön ilmastovaikutusten pienentäminen on koko toimialan yhteinen asia. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi ja yhtenevien ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi. Parman vähähiiliset tuotteet pienentävät betonikerrostalojen rungon hiilidioksidipäästöjä tässä kohteessa noin 20 prosenttia, Consolis Parman teknologiajohtaja Juha Rämö kertoo.