Kuva: Cramo

Näppärä Ixolift-nostin on turvallinen vaihtoehto tikkaille

Seppo Honkanen on pitkänhuiskea kirvesmies, mutta ei sentään niin pitkä, että yltäisi asentamaan seinärakenteita yli 3,7 metriä korkeaan varastotilaan. Varastoa tehdään Tampereen Kalevanrinteessä rakenteilla olevan 8-kerroksisen As Oy Tampereen Topaasin kellarikerrokseen.

Kuva: Cramo

Perinteisesti tällaisissa ahtaissa, korkeissa sisätiloissa on käytetty tikkaita tai rakennustelineitä, mutta Honkanen on kiivennyt kevyeen Ixolift-henkilönostimeen. Aamupäivän aikana hän on kiinnittänyt kattoon metallirangat, joiden varaan varastotilan väliseinät rakennetaan.

”Nostin menee pieneen tilaan ja kääntyilee hyvin. Ilman tätä olisin kiinnittänyt rangat a-tikkailla tai telineillä. Nostimen kanssa pitää vain muistaa tulla aina alas, kun laitetta haluaa liikuttaa”, Honkanen kertoo ja kääntää kaasujousen vapauttavaa vipua, jolloin hänen oma painonsa laskee Ixolift-nostimen alas.

Turvallinen uutuus

Vastaava työnjohtaja Matti Hakala YIT:ltä täydentää, että kerrostalotyömaalla kevyt henkilönostin on kätevä juuri korkeissa, mutta ahtaissa kellaritiloissa. Hän päätti vuokrata Cramon Ixolift-uutuuden korkean holvin purkamiseen, mutta tykästyi nostimeen niin, että se sai jäädä työmaalle.

”On hyvä kun nostin on täysin mekaaninen eikä tarvitse sähköä tai akkua. Työturvallisuuskin on tikkaisiin ja telineisiin verrattuna hyvä. Telineiden kasaaminen ja purkaminen on työlästä, ja kaiteita jää helposti asentamatta”, Hakala toteaa.

Turvallisuuden lisäksi hän arvostaa Ixoliftissä helppoa siirreltävyyttä sekä saksinostimeen verrattuna huokeaa hintaa. Hakala arvioi, että kerrostalotyömaan lisäksi kevyt henkilönostin olisi kätevä myös teollisuusliiketiloissa, kouluissa ja kaupoissa.

Kuva: Cramo

Monta käyttökohdetta

Kun Seppo Honkanen on siirtänyt nostimen seuraavaan kohtaan, hän vääntää vivusta ja antaa Ixoliftin korin kohota sopivalle korkeudelle. Sitten hän nousee portaat ylös. Naulapyssy alkaa naputtaa jälleen.

”Työkaluille toivoisin jotain paikkaa”, hän toteaa pitäessään taukoa. Pitkän miehen on hankala laskea työkalut nostokorin lattialle ja poimia ne sieltä jälleen käyttöön. Hommaa voisi helpottaa esimerkiksi nostimen kaiteelle kiinnitettävä työkalukori.

Hakala kertoo, että kun seinärakenteet ovat paikallaan, nostinta hyödynnetään seinien tasoituksessa ja maalaamisessa. Myös sähkömiehellä olisi käyttöä vastaavalle nostimelle, joten vastaava työnjohtaja tilaa työmaalle vielä toisen Ixolift-nostimen. Cramon asiakaspäällikkö Anu Virtanen lupaa toimittaa uuden nostimen heti seuraavana päivänä.

Ixolift-henkilönostin
  • Turvallinen ja helppo vaihtoehto tikkaille ja telineille
  • Kaasujousiavusteinen nostin on kevyt ja hiljainen
  • Helppo siirrellä yhden henkilön voimin
  • Työskentelykorkeus säädettävissä neljään metriin
  • Huoltovapaa ja hydrauliöljyvapaa
  • Kuuluu Cramon Ecofleet-tuotesarjaan – sähköä tai akkua ei tarvita lainkaan
  • Maksimipaino 150 kg + työkalut