Ruukki lisää paneeleihin kastumisen ehkäisevän suojakalvon

Ruukki tuo markkinoille seinäpaneelien suojauksen, joka estää eristeenä käytettävän mineraalivillan kastumisen. Ruukki Rain Protect on kaikkien Ruukin seinäpaneelien yläpontissa oleva suojauskalvo, joka asennetaan paneelien valmistuksessa ja poistetaan vasta paneelien asennuksen loppuvaiheessa. Inhimilliset virheet, sää sekä puutteellinen suojaus työmaalla saattavat katkaista seinäpaneelien kuivaketjun. Ruukki Rain Protect poistaa työmaalla erikseen tehtävän sadesuojauksen tarpeen.

”Tarve ongelman ratkaisemiseksi on tullut suoraan asiakkailta. Paneeleiden asennusaikainen sääsuojaus voi joskus unohtua, ja kun sade yllättää, ne voivat kastua. Ruukin innovaatio helpottaa asentajan työtä sekä tuo turvaa rakennuttajalle ja rakennusliikkeelle, kun he voivat olla varmoja, että seiniin tulee vain kuivia paneeleja. Ratkaisu vastaa suoraan myös 1.1.2018 voimaan astuvaan Ympäristöministeriön asetukseen rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta”, toteaa Ruukki Constructionin tuotejohtaja Pasi Turpeenniemi.

Paneelien kastuminen rakennustyömaalla voi aiheuttaa kalliita ja aikaa vieviä lisätöitä ja pahimmillaan jopa viivästyttää rakennusprojektia.

Uutta paneelien suojausmenetelmää kutsutaan nimellä Ruukki® Rain Protect

www.ruukki.fi/rainprotect


Ruukki Construction palvelee rakennusalan asiakkaita. Toimitamme asiakkaittemme liiketoimintaa edistäviä tuotteita ja palveluja aina suunnittelusta asennukseen. Yritysasiakkaisiimme kuuluvat muun muassa rakennuttajat ja rakennusyritykset. Henkilöasiakkaita palvelemme katon rakentamisessa, katteiden ja tarvikkeiden valmistuksesta asennuspalveluun. Vesikatoissa tuotemerkkeinämme ovat Ruukki ja Plannja. Vähittäiskauppojen lisäksi palvelemme katonrakentajia Ruukki Express- ja Plannja-myymälöissä , yhdeksässä maassa. Ruukki Construction työllistää noin 2 500 työntekijää ja tuotantoa meillä on 15 tehtaassa. Vertailukelpoinen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,305 mrd SEK . Ruukki Construction on SSAB:n tytäryhtiö.

SSAB on pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö, jolla on toimintaa yli 50 maassa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Tukholmassa ja Helsingissä. www.ruukki.fi