Kuva: Festool

Festool esittelee kolme uutta akkuhiomakonetta

Kuva: Festool

Kätevästi ilman töitä häiritsevää sähköjohtoa – tehokkaaseen ja laadukkaaseen hiontaan: Festool ”vetää pistokkeen seinästä” ja tuo markkinoille kolme uutta akkuhiomakonetta verkkovirtakäyttöisten kompaktiluokan hiomakoneiden RTS, DTS ja ETS seuraksi. Saammeko esitellä: ammattikäyttöön tarkoitetut akkuhiomakoneet RTSC 400, DTSC 400 ja ETSC 125.

Nyt voit sanoa hyvästit raskaille johtokeloille, vaivalloiselle pistorasioiden etsimiselle ja johtojen sekamelskalle: Festoolin uudet akkuhiomakoneet RTSC, ETSC ja DTSC ovat heti käyttövalmiita. Nämä kolme uutuutta merkitsevät todellista mullistusta akkuhiomakoneiden segmentissä. Ennen akkuhiomakoneet olivat usein epäkäytännöllisiä ja raskaita. Nyt nämä uudet mallit tarjoavat koneen erinomaisen tasapainon ja ergonomian sekä lyömättömän kestävyyden ja suorituskyvyn. ”Meille oli erityisen tärkeää varmistaa se, että akkukäyttöisyydestä huolimatta työkalut mahdollistavat erittäin tehokkaan hionnan”, korostaa Patrick Hitzer, Festoolin hiomakoneiden ja hiomatarvikkeiden tuotepäällikkö, ja lisää: ”Perinteisesti asiakkaamme odottavat hiomakoneiltamme erinomaista suorituskykyä. Uusien akkuhiomakoneiden kehitystyön keskipisteessä olivat asiakkaat ja heidän vaatimustensa täyttäminen. Toimimme jo suunnitteluprosessin aikana tiiviissä yhteistyössä testiasiakkaidemme kanssa ja välitimme heidän antamansa palautteen suoraan suunnitteluosastolle, joka pystyi näin huomioimaan kaikki ammattikäyttäjien toiveet lopullisessa tuotteessa.”

Voimakkaat, kestävät ja kätevät hiomakoneet

Hiomakoneiden tulee olla keveitä, tasapainoisia, tehokkaita, kestäviä ja käteviä ja niiden on taattava laadukkaat hiontatulokset. Akkuhiomakoneita koskeva asiakkaiden toivelista on pitkä. Tärkeänä tekijänä näiden vaatimusten täyttämisessä toimii uusi BP 18 Li 3,1 ERGO -akku. Festool kehitti sen varta vasten näille uusille akkuhiomakoneille ja akku sijoitettiin tyylikkäästi työkalun kädensijaan. Patrick Hitzer toteaa: ”Kehitimme uusille akkuhiomakoneille täysin uudenlaisen akun. Sananmukaisesti kouriintuntuvasta syystä: niiden akulta ei vaadita vain virtalähteenä toimimista, vaan myös sitä, että se sopii saumattomasti työkalun ergonomiaan. Muiden 18 V:n järjestelmän sähkötyökalujemme (esimerkiksi akkuruuvinvääntimien) akkujen kehitystyössä ensisijaisia tavoitteita ovat luotettava virransyöttö ja työkalun tukeva asento. Uusissa akkuhiomakoneissa oli kuitenkin suurimpana haasteena suunnitella ergonominen, kompakti ja kevyt akku. Yhdistämällä akun kädensijaan saimme aikaan ihanteellisen ergonomian takaavan ratkaisun.”

Suuri teho – kevyt paino

Nämä kolme kompaktia ja harjattomalla EC-TEC-moottorilla varustettua akkuhiomakonetta ovat yhtä tehokkaita kuin verkkovirtakäyttöiset mallit. Tämän näkee myös teknisistä tiedoista: suuri 6.000-10.000 r/min kierrosluku ja tehokas 2 mm:n isku varmistavat työstettävän pinnan mukaisen hiontatehon säädön ja nopean työskentelyn. Työkalut vakuuttavat ammattikäyttäjät myös keveydellään: akkuhiomakoneen paino on ilman Longlife-pölypussia ja akkua vain 1 kg. Täydessä varustuksessaan työkalun paino on vain 1,5 kg. Tämä tarjoaa hyvät edellytykset pään yläpuolella ja hankalissa paikoissa tehtäviin töihin. Uusien akkuhiomakoneiden Longlife-pölypussi imee pölyn automaattisesti talteen ja varmistaa siten ensiluokkaisen käyttömukavuuden.

Keskeytymättömään hiontaan – akkukäyttöisesti

Suuri akkuhiomakoneiden tarjoama etu: akun latausaika on lyhyempi kuin akun käyntiaika. BP 18 3,1 Li ERGO -akku latautuu täyteen alle 30 minuutissa – keskimääräinen käyntiaika on paljon sitä pidempi. Kun työkalussa käytettävä akku on tyhjentynyt, sen tilalle vaihdetaan ladattu akku. Set- ja Plus-version vakiovarustus sisältää kaksi akkua – tämä mahdollistaa jatkuvan työskentelyn ilman tarpeettomia keskeytyksiä.

Akku- vai verkkovirtakäyttöisesti?

Nämä kolme akkuhiomakonetta ovat monipuolisuuden esikuvia: verkkoadapterin avulla hiomakoneita voi käyttää verkkovirtakäyttöisesti ilman Longlife-pölypussia järjestelmäimurin kanssa, jonka Autostart-toiminto ja imuletku varmistavat optimaalisen pölynpoiston. Plug-it-verkkoadapteri kytketään BP 18 3,1 Li ERGO -akun tilalle ja yhdistetään järjestelmäimuriin. Lisätietoja uusista akkuhiomakoneista RTSC 400, DTSC 400 ja ETSC 125 on saatavana nettiosoitteessa www.festool.fi/akkuhiomakone (Online: 07.07.2017)

SERVICE all-inclusive – Festoolin takuupaketti

Festoolin SERVICE all-inclusive* tarjoaa asiakkaille kolmen vuoden takuun, joka kattaa myös akun. Tänä aikana korjaamme kaikki viat ilmaiseksi** ja takuu kattaa myös kuluneet varaosat. Lisäksi myönnämme työkalulle kolmen vuoden varkaussuojan ja 10 vuoden varaosien saatavuustakuun. SERVICE all-inclusive tarjoaa myös 15 päivän tyytyväisyystakuun, jonka puitteissa työkalun voi palauttaa, jos se ei vastaa odotuksia. Lisätietoja on saatavana nettiosoitteessa www.festool.fi/service

____________________________________

Tooltechnic Oy on tuonut maahan Festool-sähkötyökaluja vuodesta 1986 alkaen. Huolehdimme vastuullisesti laadukkaiden työkalujen parissa työskentelevien ammattilaisten työkalutarpeista puu-, maalaus- ja rakennusalalla. Tavoitteenamme on helpottaa monien ammattilaisten päivittäisiä työrutiineja sekä kasvattaa Festool-tuotemerkin tunnettuutta ja brändiarvoa kotimaisilla markkinoilla. Vastuullamme on tuotteidemme laatu, käyttäjäystävällisyys, palvelutaso sekä laadukas ja sujuva työskentely.