Kuva: Hunton

Nativo on uusi pohjoismainen puukuitueristebrändi

Kuva: Hunton

Puukuitueristeistään tunnettu Hunton korostaa sitoutumistaan luontoystävälliseen eristykseen ja vaihtaa tuotemerkkiä: yhtiön puukuitueristeet ovat jatkossa Nativo-puukuitueristeitä.

Hunton aikoo rakentaa uudesta tuotemerkistä suositun brändin Pohjoismaissa. Yhtiön tavoitteena on tehdä Nativo tunnetuksi ympäristöystävällisenä ja luonnollisena eristysmateriaalina sekä ammattilaisten että tavallisten kuluttajien parissa.

– Valitsimme nimeksi Nativon, koska halusimme, että nimi yhdistetään luonnollisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Nativo tulee englanninkielisistä sanoista ”nature” ja ”native”, sekä norjankielisistä sanoista ”natur” ja ”naturlig”. Nimi viittaa siis luonnon läheisyyteen sekä tuotteen ominaisuuksiin, jotka ovat hyviä ympäristölle, kuluttajille ja yhteiskunnalle. Aiomme rakentaa pohjoismaisen tuotemerkin, jonka arvoja ovat laatu, ympäristöystävällisyys ja terveellinen asuinympäristö, sanoo Huntonin toimitusjohtaja Arne Jebsen.

100-prosenttisesti uusiutuva eristys tarjoaa hyvän työympäristön ja sisäilman

Nativo-puukuitueriste on ympäristöystävällinen tuote, joka valmistetaan puuteollisuuden ylijäämämateriaalista. Tuotteen materiaali on 100-prosenttisesti uusiutuvaa. Nativon avulla voi pienentää rakentamisen hiilidioksidipäästöjä.

Puukuitueristeet takaavat hyvän työympäristön eristystöiden aikana, sillä puukuitu ei aiheuta kutinaa ja ärsytystä kuten monet muut eristemateriaalit. Lisäksi puukuidun ansiosta sisäilman laatu pysyy korkeana. Puukuitueristeellä on erinomainen kyky sitoa lämpöä, mikä tasoittaa rakennuksen sisälämpötilaa ympäri vuoden. Lisäksi puukuitueriste on hygroskooppinen materiaali, joka absorboi ja siirtää ilman kosteutta pois rakenteista. Tämän ominaisuutensa ansiosta se soveltuu erinomaisesti ankaraan pohjoismaiseen ilmastoon. Puukuidun pehmeä ja tiheä rakenne tekee siitä myös erinomaisen äänieristysmateriaalin.

Nativo-puukuitueristystä voidaan käyttää seinässä, lattiassa ja katossa, ja sitä on saatavilla sekä eristelevynä että puhalluseristeenä. Hunton investoi vuonna 2018 Norjan Gjøvikiin valmistuvaan puukuitueristetehtaaseen yli 20 miljoonaa euroa. Puukuitueristeet valmistetaan lähiraaka-aineesta puhtaalla norjalaisella energialla.

 

Hunton

Hunton on yksi Pohjoismaiden johtavista puukuitueristeiden valmistajista.  Huntonin ympäristöystävällisten ratkaisujen avulla asiakkaiden on helppo vastata rakennusteknisiin ja sisäilmaa koskeviin vaatimuksiin. Hunton on perustettu vuonna 1889 ja sillä on 140 työntekijää neljässä maassa. Huntonin tuotteet valmistetaan Norjan Gjøvikissä ja Ruotsin Olsforsissa, ja lisäksi yhtiöllä on myyntikonttorit Askerissa, Malmössa ja Vantaalla.