Kuva: NCC

Namika Areena Helsingin Pakilassa on valmis

NCC toteutti Namika Areenan Helsingin NMKY:lle kokonaisvastuu-urakkana. Areena on myös läheisten koulujen liikuntatila.

Kuva: NCC

Namika Areenan päälaji on koripallo, jota on nyt mahdollista pelata kahdella lohkolla täyden koon kentällä ja täysin turvarajoin. Pääareenalla on FIBA-parketti ja neljä areenakoria.

Pienemmällä monitoimikentällä pelataan myös muita lajeja kuten futsalia, salibandya, käsipalloa ja lentopalloa.

– NCC:llä on ollut ilo olla mukana toteuttamassa hanketta, jossa luotiin lapsille ja nuorille upeat tilat ponnistaa kohti unelmia. Muuntojoustava ja yhteisöllisyyttä tukeva rakennus on suunniteltu kestävyys ja toiminnallisuus etusijalla. Lisäksi talotekniset ratkaisut kuten ilmanvaihto, lämmitys ja valaistus on suunniteltu urheilutiloihin räätälöityinä, energiatehokkaina ratkaisuina, NCC:n yksikön johtaja Joonas Saikkonen kertoo.

– Namika Areena täyttää Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta areenasta. Se tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa ja Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta. Areenan suunnittelua ja rakentamista ohjasi erityisesti juniorikoripallon tarpeet, ja yhteistyöllä NCC:n kanssa onnistuimme hyvin, Helsingin NMKY:n pääsihteeri ja Namika Areenan toimitusjohtaja Olli Joensuu toteaa.

Areenalla on myös lämmittelyalue, taitosali, puku- ja pesutilat, varastotiloja sekä ravintola. Päiväaikoina areena toimii läheisten koulujen liikuntatiloina. Muina aikoina sitä käyttävät Helsingin NMKY:n koripallojoukkueet ja urheiluharrastajat.