Martti Virkki 1970-luvulla hotelli Ilveksen katolla Tampereella. Ilves oli yksi MV-Jäähdytyksen ensimmäisiä jäähdytystöitä. Kuva: MV-Jäähdytys

MV-Jäähdytys on toiminut 50 vuotta

Jäähdytys-, lämmitys- ja ammattikeittiölaitteita asentava, huoltava ja korjaava MV-Jäähdytys täyttää 50 vuotta;  Martti Virkki perusti yrityksen Pirkkalassa 1.11.1971. 

Martti Virkki 1970-luvulla hotelli Ilveksen katolla Tampereella. Ilves oli yksi MV-Jäähdytyksen ensimmäisiä jäähdytystöitä. Kuva: MV-Jäähdytys

Martti Virkki toimi useiden vuosien ajan Suomen Kylmäliikkeiden Liiton luottamustehtävissä, joista kaksi viimeistä vuottaan puheenjohtajana. Yhdessä Tapio Kareen kanssa Martti Virkki laati kylmäalalle kokonaan uudet toimitusehdot, kun aiemmin oltiin hyödynnetty esimerkiksi metalli-, putki- tai sähköalan toimitusehtoja. Kare ja Virkki loivat myös koko Suomen kattavat hintasuositukset, joilla haluttiin parantaa alan kannattavuutta. Miehet aloittivat myös alan oman lehden, KylmäExtran, julkaisun.

Kaikki Martti Virkin viisi lasta ovat olleet MV-Jäähdytyksellä töissä. Yritys on Lasse Virkin johdolla ollut mukana luomassa alalla yleistynyttä huoltosopimuskonseptia sekä laajentanut palvelujaan ammattikeittiöasiakkaiden kylmien ja kuumien laitteistojen asennukseen ja huoltoon. MV-Jäähdytys on myös luonut oman laitedataa hyödyntävän toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla muun muassa kyetään ennakoimaan laitevikoja ja optimoimaan vuosihuoltoja.

MV-Jäähdytys palvelee koko Suomen alueella, työntekijöitä on lähes 200.  50-vuotisjuhlan kunniaksi MV-Jäähdytyksen asiakas Särkänniemi on valaissut Näsinneulan MV:n siniseksi koko juhlaviikonlopun ajaksi.