Murikanrannan mittava remontti on valmis. Samalla kiinteistöön valmistui myös kansainvälisen tason spa-osasto.

Murikka ja Murikanranta on korjattu

Murikanrannan mittava remontti on valmis. Samalla kiinteistöön valmistui myös kansainvälisen tason spa-osasto.

Teollisuusliiton omistaman kokoushotellin ja samassa kiinteistökokonaisuudessa toimivan kansanopiston saneeraus siirsi kaikki tilat 1970-luvulta nykypäivään. Niin hotelliosa kuin päärakennuksen tilat ovat peruskorjattu. Näsijärven rannan 50 hengen hirsisauna remontoitiin jo aiemmin.

– Mittavan investoinnin myötä tarjoamme entistä paremmat puitteet yritysten ja yhteisöjen erilaisiin kokous-, virkistäytymis- ja työhyvinvointiin liittyviin tilaisuuksiin. On ollut hienoa olla mukana toteuttamassa arkkitehtuuriltaan ja sijainniltaan ainutlaatuisen kokonaisuuden uudistamista, toteaa Murikanranta Oy:n toimitusjohtaja Juha Leppäniemi.

Vuonna 1977 valmistuneen kiinteistön peruskorjaus toteutettiin alkuperäistä arkkitehtuuria tarkasti kunnioittaen. Murikka-kiinteistö on Arkkitehtitoimisto Katraan Pekka Helinin ja Tuomo Siitosen suunnittelema. Rakennus sulautuu ympäröivään luontoon omassa rauhassaan Näsijärven selälle kurottuvalla rantakallioiden rajaamalla niemellä. Murikassa on läsnä myös suomalainen design. Hotellin sisustus koostuu mm. Alvar Aallon ja Yrjö Kukkapuron ajattomista huonekaluista.

Murikanranta on 70-luvun arkkitehtuurin ja designin taidonnäyte.

Spa-osasto sopii myös kokoustarkoituksiin

Päärakennuksessa sijaitsevat ravintolatilat sekä 144-paikkainen auditorio, kirjasto ja muut kokoustilat. 104 huonetta ja erilaisia taukotiloja sisältävä hotellirakennus liittyy päärakennukseen lasikäytävällä.

Omassa rakennuksessa sijaitsee entisen uimahallin tilalle avattu 60 vierailijalle mitoitettu omaleimainen spa-osasto porealtaineen, ulkoaltaineen, kylmävesialtaineen sekä infrapuna- ja höyrysaunoineen. – Spa-osastolla on myös iso näyttöseinä ja videotykki kokoustarkoituksiin, Juha Leppäniemi kertoo.

Murikanrannan kanssa yhteisissä tiloissa toimiva Teollisuusliiton ylläpitämä Murikka-kansanopisto järjestää edunvalvonta- ja muuta työelämäkoulutusta.