Havainnekuva, Kivenlahden metroasema. Kuva: Länsimetro

Länsimetron kakkosvaiheen pääsähkönjakelu-urakka Wincolle ja Eurolaitteelle

Havainnekuva, Kivenlahden metroasema. Kuva: Länsimetro

Pääsähkönjakelu-urakkaan sisältyy keskijännitekojeistot, jakelumuuntajat apujärjestelmineen ja tarvittavine kaapelointeineen mukaan lukien laitteet, materiaalit ja asennukset. Urakassa asennetaan yli 50 kilometriä keskijännitekaapelia, joka toimii Matinkylä-Kivenlahti rataosuuden sähkönjakelun pääverkkona.

– Wincolle urakka on tärkeä päänavaus Länsimetron kakkosvaiheen projekteihin. Vahvan sähköteknisen osaamisen lisäksi hyödynnämme Länsimetron ensimmäisen vaiheen töistä saatuja oppeja. Urakka tuo myös toivottua jatkoa GRK:lla jo käynnissä oleviin Ratalinjan ja Finnoon aseman hankkeisiin, kertoo Wincon aluepäällikkö Tero Palosaari.

Eurolaite toimittaa projektiin jakelumuuntajat ja kaapelointivarusteet sekä työturvavälineet. Eurolaitteella on Suomen laajin tuotevalikoima ratasähköistykseen.

Pääsähkönjakelun urakka käynnistyy marraskuussa 2018.

– Pääsähkönjakelun pääverkon asentaminen on aikataulun kannalta tärkeä osa kakkosvaiheen rakentumista. Työyhteenliittymällä on tarvittava kokemus ja osaaminen vaativaan maanalaiseen rakentamiseen, toteaa Länsimetro Oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Kuluvana vuonna on siirrytty louhinnasta rakentamiseen. Kaikkien viiden aseman ja ratalinjan projektinjohtourakoitsijat on valittu.  Sivu-urakoiden kilpailutus on käynnissä jatkuen kesään 2019. Sammalvuoren varikolla on jo siirrytty talotekniikkatöihin.

Vuoteen 2022 asti asemilla ja ratalinjalla rakennetaan ja sen jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen, johon kuuluu urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.