Mikko Mäläskä. Kuva: A-Insinöörit

Mikko Mäläskä A-Insinöörien Oulun rakennuttamispalvelujen johtajaksi

DI Mikko Mäläskä aloittaa vuoden vaihteessa A‑Insinöörien Oulun rakennuttamis­yksikön yksikön­johtajana. Tehtävää aiemmin hoitanut Ari‑Matti Jänkälä jatkaa rakennuttamis­johtajana Oulun-yksikön projekti­tehtävissä ja Lapin rakennuttamis­palvelujen johdossa.

Mikko Mäläskä. Kuva: A-Insinöörit

Mikko Mäläskä on toiminut urallaan useiden vaativien yhteistoiminnallisten hankkeiden tuotannon ja suunnittelun ohjaustehtävissä. Viime vuodet hän on vastannut OYS2030‑uudistamisohjelmassa ensimmäisen vaiheen teknisen suunnittelun johtamisesta. Ennen 2018 alkanutta työuraansa A‑Insinööreissä Mäläskä on toiminut kehitys- ja hanketehtävissä muun muassa Lemminkäisellä ja Firalla.

– Saamme Mikosta kokeneen ja kehityshakuisen johtajan, joka edustaa digitaalisen teknologian osaamiseltaan seuraavaa sukupolvea ja joka on kasvanut ihmisiä ja yhteistoimintaa arvostavaan kulttuuriimme, toimialajohtaja Juhani Karhu sanoo.

Suurten ja vaativien hankkeiden johtajana ja elinkaari- ja tietomallinnusosaajana tunnettu Mikko Mäläskä valittiin vuoden rakennuttajakonsultiksi vuonna 2020. 

– Meillä on Oulussa hyvin ammattitaitoinen rakennuttajakonsulttien porukka, ja vahva sitoutuminen siihen, että asiakkaamme onnistuvat hankkeissaan. Ari-Matti on erittäin arvostettu rakennuttamisen ammattilainen ja jättää suuret saappaat täytettäväksi. On suuri kunnia saada jatkaa tätä työtä omilla vahvuusalueilla, joista digitaalisuus ja yhteistoiminta ovat keskeisiä, Mäläskä sanoo.