Tiina Koppinen ja Kimmo Liukkonen. Kuva: Mari Waegelein

Tiina Koppisesta QMG:n uusi toimitusjohtaja

Talotekniikkakonserni QMG:n uutena toimitusjohtajana ja Nimlas Groupin johtoryhmän jäsenenä aloittaa 1.3.2024 rakennustekniikan DI, MBA Tiina Koppinen. Vuodesta 2015 QMG:n toimitusjohtajana ollut Kimmo Liukkonen siirtyy hallitusammattilaiseksi ja QMG:n hallituksen erityistehtäviin.

Tiina Koppinen ja Kimmo Liukkonen. Kuva: Mari Waegelein

QMG:n mukaan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen on omasta pyynnöstään siirtymässä sivuun tehtävästään. Uutena toimitusjohtajana maaliskuun alussa aloittava Tiina Koppinen on työskennellyt viimeiset 16 vuotta Skanskalla, viimeisimmäksi toimialajohtajana vastaten Skanska Oy:n Itä- ja Pohjois-Suomen alueyksiköistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja strategiaprosessista sekä hankekehityksestä.

– Siirto QMG:lle talotekniikkaprojektien ja -palveluiden pariin on todella innostavaa. Olen seurannut talotekniikka-alaa tarkkaan, koska se on keskeinen kumppani rakentajille. Tehtävämme on tukea asiakkaitamme, jotta he saavuttavat ympäristö- ja energiatehokkuustavoitteensa. Modernit ja älykkäät rakennukset toimivat talotekniikalla, ja korjattavat vanhemmat rakennukset tarvitsevat talotekniikkaa uusiutuakseen. QMG on noussut johtavien talotekniikkayhtiöiden joukkoon, ja sen vahva paikallisuus on ainutlaatuista. Liittyminen Nimlas Groupiin teki siitä pohjoismaisen toimijan, Tiina Koppinen toteaa.

QMG:n mukaansen nykyinen toimitusjohtajaKimmo Liukkonen pitää puolen vuoden sapattivapaan, kun on luovuttanut tehtävänsä Tiina Koppiselle. Sen jälkeen hän jatkaa työskentelyä hallitusammattilaisena sekä QMG:n hallituksen neuvonantajana muun muassa yrityskauppojen valmistelussa. 

– Tehtäväni oli kasvattaa yritystä nopeasti kohti omistajanvaihdosta. Liikevaihdolla mitattuna olemme kasvaneet 60 miljoonasta 250 miljoonaan euroon. Olemme tehneet yli 50 yritys- ja liiketoimintakauppaa. Adelis tuli pääomistajaksi vuonna 2017 ja KLAR Partners vuonna 2021. Nämä muutokset veivät meitä pitkin askelin kohti alamme terävintä kärkeä. Tänä aikana noin 240 suomalaisesta on tullut Nimlaksen henkilöstöomistajia, Kimmo Liukkonen kertoo.

– Tiina on erittäin arvostettu ja taitava johtaja, jolla on vahva kokemus. Hänen avoin lähestymistapansa ja hyvät kommunikointitaitonsa yhdistettynä analyyttisyyteen muodostavat hyvän pohjan QMG:n johtamiselle tulevina vuosina, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts sanoo.

– Haluan myös tähdentää QMG:n saavutuksia, joissa Kimmon panos on ollut ratkaiseva. On ollut suuri ilo työskennellä hänen kanssaan. Hänellä on erinomainen tietämys talotekniikka-alasta – pienistä yksityiskohdista suuriin visioihin – ja uskomattomat verkostot. Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, miten Kimmo johtaa organisaatiota suurella sydämellä sekä positiivisella ja ystävällisellä asenteella, Matts toteaa.

QMG (aiemmin Quattro Mikenti Group), ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Sen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners. Omistajaohjelmassa on mukana 500 henkilöä konsernin yhtiöistä.