Terhi Rauhamäki. Kuva: Rudus

Terhi Rauhamäki Ruduksen vastuullisuusjohtajaksi

Ruduksen ympäristötiimin esihenkilönä useiden vuosien ajan toiminut laatu- ja ympäristöpäällikkö Terhi Rauhamäki on nimitetty vastuullisuusjohtajaksi 1.12.2023 alkaen. Tehtävä on tässä muodossaan Ruduksessa uusi.

Terhi Rauhamäki. Kuva: Rudus

Ruduksen mukaan vastuullisuus on keskeinen osa sen liiketoimintaa.

 – Maailma ja rakentaminen ympärillämme muuttuu, ja odotukset kestävän rakentamisen ratkaisuille ovat korkealla. Erilaiset vastuullisuuden vaatimukset kasvavat niin asiakkaiden kuin viranomaisten tahoilta. EU:n lainsäädäntö edellyttää tietojen julkistamista yhteiskuntavastuun ja ympäristökysymysten riskeistä ja mahdollisuuksista sekä toiminnan vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön. Lisäksi EU-taksonomia tulee vaatimaan kestävyysasioissa läpinäkyvyyttä asiakkaisiin nähden, Rudus listaa.

Yrityksiä koskevia vaatimuksia ohjaavat jatkossa vuonna 2023 voimaan tulleet CSRD-direktiivi sekä direktiiviin liittyvät ESRS-standardit. Ruduksen mukaan vastuullisuus- ja kestävyysraportoinnin määrä kasvaa ja vaatii perehtyneisyyttä ESG-vastuullisuusteemoihin. Terhi Rauhamäki vastaa tästä kokonaisuudesta.