Maus Xtin Klein palontorjuntalaite / palonsammutin ensiammuttimeksi

Monipuolinen ja todella pieneen tilaan mahtuva sammutin esimerkiksi autoon, matkailuajoneuvoon, metsäkoneeseen, traktoriin, veneeseen, kesämökille, kotiin…. Maus Xtin Klein on monipuolinen palontorjuntalaite, joka sopii lähes kaikentyyppisiin tulipaloihin. Sammutusteholtaan se vastaa perinteistä 2 kg sammutinta ja on luokiteltu pienemmille paloille paloluokissa A,B, C, ja F sekä sähköpalot 70kV asti.

Maus Xtin Klein on testattu tehokkaaksi sammuttamaan muun muassa palava puu, huonekalut, tekstiilit, bensa ja diesel, sekä ammoniakki, sytytysneste, rasva ja ruokaöljy. Sitä voidaan käyttää myös pienempien sähköpalojen sammutukseen. Kuitupalojen sammutuksessa Maus-sammutinta voidaan käyttää ensisammutuksessa, mutta sen jälkeen kuitupalo pitää vielä jälkisammuttaa esimerkiksi vedellä. Kaliumpohjaiseen savuun perustuva sammutustekniikka ei jätä lainkaan sammutusjälkiä ja sen avulla voidaan sammuttaa lähes kaikenlaista palavaa materiaalia.

Maus Xtin Kleinin teknologia on peräisin Venäjän avaruusohjelmasta. Kosmonauteille oli kehitettävä jonkinlainen palosuoja, mutta koska perinteiset palosammuttimet jättävät jälkeensä jauhetta ja vaahtoa oli kehitettävä jotain uutta. Avaruusteknologiaa hyväksi käyttäen kehitettiin keino sammuttaa tulipalo kaliumpitoisella savulla. Kaliumpohjainen savu ei tukehduta tulta vaan kapseloi sisäänsä palavat artikkelit, jonka tuloksena tuli sammuu. Maus-sammutin on todella helppo käyttää. Sammuttimen takaosassa oleva sokka vedetään pois, jonka jälkeen sammutin suunnataan kohti palavaa pintaa noin puolen metrin päästä ja kaliumsavu vapautetaan erillistä nappia painamalla. Kaliumsavu ei ole myrkyllistä eikä mitenkään ihmisille vaarallista, joten lapsetkin voivat turvallisesti käyttää Maus-sammutinta.

Sammutin on täysin huoltovapaa ja sillä on viiden vuoden toimintatakuu. Sammutin on käyttövalmis viisi vuotta valmistuspäivästä, jonka jälkeen se voidaan kierrättää kuten mikä tahansa spraypurkki. Mikäli sammutinta ei ole käytetty, tulee se tyhjentää ulkoilmassa ennen kierrätykseen laittoa.. lain edellyttämää 8A/68B-luokan sammutinta, joka on tarkoitettu sekä kuitu- että nestepalojen sammuttamiseen. Maus Xtin Klein on CEhyväksytty ja se on saanut myös kansainvälisen merenkulun RINA-sertifikaatin. Maus Xtin Klein ei kuitenkaan korvaa viranomaisen edellyttämiä sammuttimia!

Pienen kokonsa ja sammutustapansa ansiosta Maus Xtin Klein on silti erinomainen lisäturva esimerkiksi veneen konehuoneessa tai vaikkapa keittiössä, johon sen voi helposti varastoida ja aktivoida tulipalon sattuessa. Toisin kuin perinteisestä sammuttimesta, kaliumpohjaiseen savuun perustuvasta sammutteesta ei aiheudu lainkaan siivottavaa sotkua, joten se ei esimerkiksi tuhoa kaikkia ympärillä olevia sähkölaitteita.
– Huoltovapaa – Pituus: 242 mm – Läpimitta: 53 mm – Toimii lämpötila-alueella -20°C – +55°C – 5 vuoden takuu leimapäivästä – CE- ja RINA-hyväksytty – Paino: n. 480g.

 

Maahantuoja:

Finntools.fi

Finntools Oy, ESPOO. Puh: 09 8553 1300