EFG Archie – orgaaninen muoto, joka sopii ihmisvartalolle

EFG:n uuden tuolin EFG Archien sulava ja orgaaninen muoto on ihmiskehon inspiroima, mikä näkyy tuolin muotoilussa ja sen toiminnassa. ”Archie ei ole pelkästään esteettisesti vetoava tuoli”, sanoo suunnittelija Carl Öjerstam. ”Se on tuoli, joka antaa tukea kaikenkokoisille istujille koko päivän ajan. Saavuttaakseen tämän näin minimalistisessa tuolissa, täytyy keskittyä tuolin ulkoasua pidemmälle ja ottaa huolellisesti huomioon käyttöergonomian eri osa-alueet. On tuhansia tuoleja, mutta kaikissa ei saada mukavuutta kohdilleen – ja sen saavuttaminen on toiminut suunnittelutyön missiona.

“Archien kehitysprosessi on ollut pitkä ja paikoin haasteellinen, mutta se oli sen arvoista, sillä nyt näemme upean lopputuloksen”, sanoo Marianne Dahl, EFG:n tuotekehitysjohtaja. Yksi haasteista on ollut löytää täydellinen materiaaliseos. ”Materiaali, jota käytämme Archiessa, on uniikki ja sitä ei löydy mistään muusta tuolista markkinoilla”, jatkaa Marianne Dahl. ”Se on erittäin joustavaa, hyvin kestävää ja se antaa meille mahdollisuuden antaa Archielle viimeistelyn, johon mikään muu materiaali ei pysty. Valitulla materiaaliseoksella on positiivinen vaikutus kierrättämiseen tuotteen elinkaaren lopussa.”

Archie-tuolin muotoilu on monipuolinen ja leikkisä. Valikoimassa on viisi erilaista mallia, jotka sopivat erilaisiin käyttötarpeisiin. Valittavina metalli- ja puujalat ja metallivärivalikoima on laaja. Muovirungossa on mattapintaa ja erittäin kiiltävää pintaa. Verhoillun Archie-tuolin voi halutessaan suunnitella myös kaksivärisenä. Kaiken kaikkiaan Archie tarjoaa satoja erilaisia vaihtoehtoja.

“EFG Archie on fantastinen tuoli. Siinä yhdistyvät kaikki EFG:n suunnittelutavoitteet ja modernin työpaikan arvot ”, sanoo Craig Howarth, konsernin kaupallinen johtaja.

EFG Archie, design: Carl Öjerstam

→ arch1 (ɑːtʃ/) Substantiivi; kaari; monikko, kaaret 1.a taitettu, kaareva symmetrinen rakenne, laajentuu auki. Muoto muistuttaa jousta. Adjektiivi: leikkisä, kekseliäs, veikeä.

Materiaali: istuinrunko: PC/ABS-muovi (referenssit, LEGO, auton puskurit, kypärät)

Kangasverhoilu: yksi tai kaksi väriä. Jalat: metallia tai puuta. Vaihtoehdot: 4 jalkainen runko, puurunko, jalasrunko, ristikkojalka, baarituoli, käsinojallinen nojatuoli. Värit: istuinrunko: 5 väriä standardina, rajoittamattomasti suuriin tilauksiin, jalat: vakiona 11 metalliväriä, 3 puuväriä. Tuoli on pinottava.

Tutustu Carl Öjerstamiin

Muotoilija Carl Öjerstam on erikoistunut tuotteiden suunnitteluun massatuotannolle. Asiakkaisiin kuuluu mm. IKEA, Tupperware, Vodafone, Kinnarps Grouo, Selecta, Materia Svenskt Tenn, Brio. Palkinnot: mm. kolme RedDot design -palkintoa ja Residence Great Prize -palkinto vuodelta 2006.

Carl pitää luentoja yrityksille, organisaatioille ja kouluille tuotekehityksestä, valikoiman kehityksestä ja ympäristöasiat huomioivasta massatuotantosuunnittelusta. Carl on esitelty useissa kirjoissa ja lehdissä vuosien aikana: mm. Swedish Design History, The International Design Yearbook, Scandinavian Design Beyond the Myth, Tool for Living, FORM, MD, ELLE Interior, Residence, Skönä hem, RUM, SCHÖNERWOHNEN, Perspective+.

Carl on osallistunut useisiin näyttelyihin ja tapahtumiin: mm. Elementos Sueco (2005-06, Brasilia ja Saksa), Pascal Gallery 2005, Swedish FROMGLOBAL COOKING 2007, Red Dot Design Award 2001-2008, The Wold Expro 2010 Shanghai Kiinaan ja suureen määrään IKEA PS lanseerauksiin/näyttelyihin.

Tervetuloa tutustumaan ja koeistumaan EFG Archie -tuoliin myyntinäyttelyihimme!

EFG (European Furniture Group) on Euroopan suurimpia toimisto- ja julkisten tilojen kalustetoimittajia. Tavoitteemme on luoda lisäarvoa yksilöllisillä työympäristöratkaisuilla, jotka tukevat asiakkaidemme toimintaa ja yrityskuvaa. EFG:n laaja mallisto tarjoaa joustavat, inspiroivat ja pitkäkestoiset kalusteratkaisut jokaiseen tilaan ja tarpeeseen. EFG Toimistokalusteet Oy palvelee asiakkaitamme Suomessa. Toteutamme myös asiakkaidemme toivomat sovellus- ja erikoistuoteratkaisut. Tämän kokonaisuuden hallinta antaa meille vankan kilpailuedun alalla.