Kuva: Upofloor

M1-luokan lattianpäällystejärjestelmä

[Best_Wordpress_Gallery id=”141″ gal_title=”Upofloor Zero”]

Upofloor Oy:n ja Sika Finland Oy:n yhdessä kehittämä M1-lattianpäällystejärjestelmä on tutkitusti turvallinen ja hyvää sisäilmaa edistävä kokonaisuus.

Upofloor Oy on PVC- ja pehmitinvapaiden lattianpäällysteiden valmistajana alan edelläkävijä, jonka lattioita on asennettu miljoonia neliöitä ympäri maailmaa. Upofloor Zero –lattianpäällysteen valmistusmateriaalina on Upofloorin kehittämä Enomer®, joka on valmistettu luonnonmineraaleista ja puhtaista termoplastisista polymeereistä. Upofloor Zerolle on myönnetty rakennusmateriaalien vähäpäästöisyydestä kertova M1-merkki.

Nyt Upofloor Zero –lattianpäällysteen ja betonisen aluslattian sekä pohjusteen, lattiatasoitteen ja liiman muodostaman rakenteen toimivuus on testattu myös kokonaisuutena. Tällöin on huomioitu materiaalien mahdollinen keskinäinen vaikutus ja mitattu koko rakenteen yhteiset emissiot. Upofloor Zero lattianpäällyste ja Casco Floor Expert –tuotteet muodostavat yhdessä M1-luokituksen vaati-mukset täyttävän lattianpäällystejärjestelmän.

Rakenne sopii niin uudisrakentamiseen kuin korjausrakentamiseen ja erityisesti julkisiin tiloihin, joissa asetetaan korkeat vaatimukset sisäilman hyvälle laadulle ja puhtaudelle, esim. kouluihin, päiväkoteihin, sairaaloihin ja muihin terveydenhuollon tiloihin.

Upofloor Zero -lattia ja Casco Floor Expert M1-lattianpäällystejärjestelmä

Järjestelmä asennetaan betonialustan päälle ja siihen sisältyy:

  1. Betonialusta
  2. Casco VD Primer -pohjustus
  3. Casco Floor Expert SP-X/SuperPlan -lattiatasoite
  4. Casco Floor Expert CascoProff Universal -liima
  5. Upofloor Zero -lattianpäällyste

Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1

M1-merkki kertoo, että tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja, että se on vakioiduissa testiolosuhteissa täyttänyt neljän viikon iässä M1-luokalle asetetut vaatimukset. Luokituksessa rakennusmateriaalit jaetaan kolmeen luokkaan, joista M1 on paras. M1 merkin myöntää Rakennustietosäätiö RTS (www.rts.fi).


UPOFLOOR OY

Upofloor Oy on perustettu vuonna 1955 Nokialla. Yritys valmistaa ja markkinoi lattianpäällysteitä erityisesti julkisiin tiloihin ja toiminnan pääpaino on tänä päivänä ympäristöystävällisissä tuotteissa, joiden markkinointi aloitettiin vuonna 2004. Upofloor on myös puristettujen kvartsivinyyli-laattojen johtava valmistaja. Vuodesta 2012 Upofloor on osa Kährs -konsernia. Konsernin myynti ulottuu yli 50 maahan ja se on markkina-johtaja Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Venäjällä. Muita tärkeitä markkina-alueita ovat mm. Englanti ja Saksa. www.upofloor.fi