marko-utriainen
Kuva: STUL ry

Marko Utriainen STUL:n toimitusjohtajaksi

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton hallitus on nimittänyt STUL:n uudeksi toimitusjohtajaksi DI Marko Utriaisen (53). Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2023.

Kuva: STUL ry

Marko Utriainen on viimeksi työskennellyt ABB:llä liiketoimintayksikön johtajana. Kaikkiaan hänellä on noin 23 vuoden työura Ensto Busch-Jaegerillä/ ABB:llä. Hän on toiminut SESKO:n hallituksessa vuodesta 2018 lähtien ja on nyt SESKO:n hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on SIL Säätiön hallituksen jäsen ja ollut myös SFS:n hallituksessa vuosina 2019–2022. 

– On hienoa, että saimme Markon STUL:n toimitusjohtajaksi. Marko tuntee sähköalan ja alan toimijat hyvin niin toimittaja- kuin urakoitsijakentässä. Uskon, että Markon johdolla saamme vietyä ja kehitettyä STUL:n toimintaa entistäkin parempaan suuntaan, STUL:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Töyräs toteaa.

– Sähköistyminen mahdollistaa kestävän tulevaisuuden. STUL:n toimitusjohtajan roolissa pääsen paraatipaikalta seuraamaan ja osallistumaan tähän kehitykseen. Ja ennen kaikkea, pääsen osaltani vahvistamaan jäsenistömme roolia tässä työssä, Marko Utriainen sanoo.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan elinkeinopoliittinen edunvalvoja. Liitolla on kaikkiaan noin 3000 jäsenyritystä ja 16 alueosastoa. STUL:n urakoitsijajäsenten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 4,5 miljardia euroa, ja ne työllistävät 22 000 asentajaa sekä 5000 toimihenkilöä.