Markku Laine

Markku Laine WSP:n Talonrakentamisen liiketoiminnan johtajaksi

Tekniikan lisensiaatti Markku Laine on nimitetty WSP Finlandin Talonrakentamisen liiketoiminnan johtajaksi 1.3.2023 alkaen. Hän raportoi tehtävässään Talo & Teollisuus -sektorin johtajalle Juha-Pekka Smolanderille ja kuuluu sektorin johtoryhmään. 

Markku Laine

Laineen ura on kulkenut urakoitsijapuolelta konsultointi- ja suunnittelupalveluiden pariin Vahaselle ja Rambollille. Viimeiset vuodet Markku työskenteli Rambollilla projektijohtajana ja yksikönpäällikkönä rakennesuunnittelun palveluissa. Hän on ollut mukana muun muassa Tampereen Kansi-Areenan ja Länsimetron laajoissa hankkeissa.

– Markun kokemus, osaaminen ja asiakaslähtöisyys täydentävät meitä merkittävästi ja mahdollistavat kehittymisemme asiakkaidemme parhaaksi luottokumppaniksi, Juha-Pekka Smolander sanoo.

– Minulle on tärkeää projektit, asiakkaat ja ihmiset. Asiakkuuksien johtaminen on tuttua aiemmista rooleista ja sitä aion jatkaa. Teesini ovat ennakointi, suunnitelmallisuus ja aktivisuus, joita asiakkaat arvostavat. Osaamisen kehittäminen on keskeistä meidän alallamme ja on todella tärkeää, että ihmiset oppivat itse tekemällä ja toistensa kokemuksista. Koko ajan muuttuva toimintakenttä vaatii meiltä kaikilta uteliaisuutta ja halua oppia, esimerkkeinä automaation ja tekoälyn vaikutukset suunnitteluliiketoiminnassa, Markku Laine toteaa.