Kuva: Ahveniston sairaalan allianssi

Lujabetonilta elementit ja valmisbetoni Hämeenlinnan uuteen Ahveniston sairaalaan

Lujabetoni toimittaa Hämeenlinnan uuteen Ahveniston sairaalaan kaikki kohteen betonielementit. Yli 13 000 betonielementin toimituksen lisäksi Lujabetoni vastaa hankkeen koko 33 000 kuutiometrin valmisbetonitoimituksesta.

Kuva: Ahveniston sairaalan allianssi

Ahveniston sairaala valmistuu arviolta vuonna 2025, ja sen käyttöönotto on vuonna 2026. 

 – Meille Lujabetonissa hanke on kaikkinensa hyvin merkittävä sekä valmisbetoni- että elementtitoimitusten osalta että voidessamme omalta osaltamme vaikuttaa alueen elinvoimaisuuteen sairaalarakentamisen muodossa, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Sairaala valmistuu arviolta vuonna 2025, ja sen käyttöönotto on vuonna 2026.  Laajuudeltaan 74 300 neliömetrin sairaalan toimituksiin kuuluvat sairaalarakennuksen sekä sen yhteyteen rakennettavan apteekkirakennuksen betonielementit. Lisäksi Lujabetoni toimittaa sairaalan viereen rakennettavan pelastusaseman sekä varavoimalaitoksen elementit.

– Pääosa betonielementeistä toimitetaan Lujabetonin Hämeenlinnan tehtaalta, joka työllistyy hankkeen toimituksista pitkälle vuoteen 2023, kertoo aluemyyntipäällikkö Kari Lohikoski Lujabetonilta. Myös Lujabetonin Siilinjärven, Järvenpään ja Taavetin tehtailta toimitetaan elementtejä Assi-sairaalaan.

Uutta sairaalaa rakentaa Ahveniston sairaala -allianssi, jonka päätoteuttajana on Skanska.

– Kyseessä on mittava hanke, jonka toimittajilta edellytämme toimitusvarmuutta sekä laaduntuottokykyä. Vakuutuimme Lujabetonin olevan valmis vastaamaan haasteeseen, ja plussaa oli myös yhteiseen etuun tähtäävä innovointikyky, sanoo Ahveniston sairaala -allianssin projektipäällikkö Kari Sundelin Skanskalta.