Havainnekuva: Lahdelma ja Mahlamäki Arkkitehdit, SRV

Matinkylän lukio sai peruskivensä

Espoon Matinkylän lukion ja urheiluhallin peruskivi on muurattu. SRV:n toteuttama koulu valmistuu loppuvuodesta 2023, ja tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 alusta. Lukio on suunniteltu noin 900 opiskelijalle.

Havainnekuva: Lahdelma ja Mahlamäki Arkkitehdit, SRV

Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Kokonaisuus sisältää kilpailutoiminnan mahdollistavan urheiluhallin. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettava hanke käynnistyi kehitysvaiheella lokakuussa 2020, ja rakentaminen käynnistyi loppuvuodesta 2021. Ensin rakennetaan lukio harjakorkeuteen ja sen jälkeen käynnistyvät urheiluhallin rakennustyöt. 

Parhaillaan työmaalla ovat käynnissä maanrakennustyöt putkitöineen ja lukio-osan elementtirunkotyöt. Tulevan lukiorakennuksen liikunta-alueen ja piha-aitojen tukimuurityöt ovat myös käynnissä. Rakennuksen runko, pilarit ja välipohjan ontelolaatat toteutetaan betonielementtirakenteisena. Julkisivuelementit ovat pääosin valkobetonisia elementtejä. Urheiluhalliin asennetaan teräksiset kattoristikot ja puuelementtikatto. 

– Matinkylän lukion rakennustyöt etenevät hyvin ja aikataulussaan. Rakennushankkeen suunnitelmia kehitettiin kehitysvaiheen aikana yhteistoiminnallisessa hengessä hankkeen osapuolten kanssa. Toteutusratkaisu palvelee hienosti hankkeelle asetettuja tavoitteita, kuten Espoon kaupungin hiilineutraaliustavoitetta, SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman sanoo.

SRV:n mukaan sen työmaat siirtyivät päästöttömiksi vuoden 2022 alusta lähtien, ja Matinkylän lukiohanketta rakennetaan käyttämällä uusiutuvaa tai päästötöntä sähköä, maalämpöä tai uusiutuvaa kaukolämpöä. Valmistuessaan rakennuksen pääasiallisena energialähteenä on maalämpö ja maaviilennys. Maalämpökaivojen poraus käynnistetään alkukesän aikana, jotta uusiutuvaa maalämmön energiaa voidaan hyödyntää jo rakentamisen aikana. Kaivot tullaan poraamaan noin 400 metrin syvyyteen. Lisäksi lukion katolle asennetaan aurinkopaneeleja.