Katepal on vuonna 1949 perustettu perheyritys, jonka tuotantolaitos sijaitsee Lempäälässä. Kuva: Katepal

Katepal 10-kertaistaa Green-tuotteidensa tuotannon

Kumibitumikatetehdas Katepal kasvattaa uusiutuvia materiaaleja sisältävien tuotteiden tuotantoaan viime vuoden 20 000 neliömetristä 200 000 neliöön tämän vuoden aikana. Green -katteiden valmistuksessa käytetään mäntyöljyä ja kierrätettyjä PET-pulloja. 

Katepal on vuonna 1949 perustettu perheyritys, jonka tuotantolaitos sijaitsee Lempäälässä. Kuva: Katepal

Katepal kertoo muuttavansa kaksi suosittua tuotettaan pysyvästi Green-versioiksi. 

– SuperBase-aluskermiä ja TopTite 3° -tiivissaumakatetta valmistetaan huhtikuusta eteenpäin vain Green-tuotteina, jotka ovat osoittautuneet ominaisuuksiltaan täysin perinteisiä katteita vastaaviksi. Vihreät katteet kiinnostavat myös vientimaissamme, erityisesti Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, kertoo Katepalin tuotepäällikkö Lasse Rajala.

– Green-kermeissä osa fossiilista alkuperää olevasta bitumista on korvattu puupohjaisella raaka-aineella, joka on tällä hetkellä mäntyöljyä. Kierrätettyjä PET-pulloja käytetään kermien tukikerroksen valmistukseen, kertoo Katepalin laatu- ja kehitysinsinööri Miia Suikkanen.

Katepal lanseerasi ensimmäiset Green-tuotteet viime vuonna ammattirakentajille. Uudet Green-tuotteet ovat omatoimirakentajien vanhoja suosikkituotteita.

– Rakensimme viime vuonna lämmitettävän säiliön, johon voidaan ottaa mäntyöljyä säiliöautokuormittain. Nyt teimme koko tuotelinjaan muutoksen. Sitä kautta saadaan isompi vaikutus, jota tukee myös siirtymisemme vihreään sähköön, Lasse Rajala kertoo.

Katepalin mukaan kumibitumikatteet tulivat laajasti kierrätyksen piiriin viime vuonna, kun Väylävirasto hyväksyi kierrätetyn kumibitumirouheen käytön asfaltin raaka-aineena. Suurella osalla Suomen asfalttiasemista on nykyään myös tarvittavia syöttölaitteita bitumirouheen hyödyntämiseksi.