Kuva: Suomen Asuntomessut

Loviisan Asuntomessut ovat käynnissä

Loviisan kaupungin mukaan Asuntomessut merkitsevät uuden sivun kääntymistä kaupungin historiassa.

Kuva: Suomen Asuntomessut

Loviisan Asuntomessujen teemana on meri: 10 tontilla on oma ranta ja jokaisesta 24 messu­kohteesta avautuu merimaisema.

– Asuntomessuilla ei sen yli 50-vuotisen historian aikana ole aiemmin ollut tällaista messu­aluetta, jossa sekä meri että kaupungin keskusta ovat aivan messu­alueen vieressä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio sanoo.

Loviisan kaupungin keskustaan on uudelta Kuningattarenrannan alueelta alle kilometrin matka. Loviisan vanhaan kaupunkiin pääsee kävellen muutamassa minuutissa uutta kelluvaa siltaa pitkin. 

– Loviisalla on satojen vuosien historia, mutta silti lahden itäranta on aiemmin jäänyt rakentumatta. Nyt upeat rannat on hyödynnetty molemmin puolin lahtea ja kaupungin keskusta levittyy meren ympärille. Loviisa on vihdoin kokonainen, kaupunginjohtaja Jan Oker-Blom toteaa.

Asuntomessuhanke alkoi Loviisassa vuonna 2018. Messujen valmistelun aikana maailmaa ja rakennusalaa ovat koetelleet monet kriisit.

– Asuntomessut edistää suhdanteista riippumatta optimistisesti ja vakaasti suomalaisen asumisen kehittämistä. Messutapahtuma houkuttelee joka kesä vakituisia ja uusia kävijöitä päästämään mielikuvituksensa valloilleen ja pohtimaan, mitä oma asuminen voisikaan tulevaisuudessa olla, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Timo Koskinen sanoo. Asuntomessut jatkuvat Loviisassa 6. elokuuta saakka.