Havainnekuva: ARCO

Jatke rakentaa Varmalle Keilaniemen Portin

Jatke Toimitilat Oy ja Keskinäinen työeläkeyhtiö Varma ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Espoon Keilaniemeen rakennettavasta Keilaniemen Portti -toimitilasta. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana. Bruttoalaltaan 26 200 neliömetrin rakennus otetaan käyttöön syksyllä 2026.

Havainnekuva: ARCO

Jatkeen mukaan Keilaniemen Portista tulee yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jossa käytetään rungon keskeisenä materiaalina puuta. Toimistorakennus on 57 metriä korkea, ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta.

Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT-liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Rakennuksen muoto on suunniteltu maksimoimaan luonnonvalon pääsy sisälle lattiasta kattoon ulottuvilla lasisilla ikkunoilla. Vuokrattavia tiloja on 12 kerroksessa on yhteensä 17 700 kerrosneliötä. Keilaniemen Portin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto ARCO.

Keilaniemen Portti rakennetaan Keilalahdentien varteen Kehä I:n ja Länsiväylän viereen, Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyyteen. Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja ja viherkatto. Rakennuksesta tehdään muuntojoustava ja sille haetaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

–Tavoitteemme on rakennuttaa ympäristöarvoiltaan Varman rakentamisen periaatteita noudattava toimitila Keilaniemeen, metro- ja raideliikenteen solmukohtaan. Olemme tyytyväisiä saadessamme Jatkeen kumppaniksemme tämän arkkitehtonisesti ainutlaatuisen Keilaniemen Portin toteuttamiseen, Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio sanoo.

– Keilaniemen Portin hanke on Jatke Toimitiloille erittäin merkittävä, etenkin nykyisessä markkinatilanteessa. Olemme todella iloisia siitä, että pääsemme toteuttamaan sitä Työeläkeyhtiö Varman kumppanina, Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Juho Varelius toteaa.