LiCon-AT osaksi A-Insinöörejä

A-Insinöörit laajentaa palvelujaan valaistussuunnitteluun ostamalla ulko- ja urheiluvalaistukseen erikoistuneen konsulttitoimisto LiCon-AT Oy:n osakekannan. 

Katujen, teiden ja puistojen valaistukseen erikoistunut konsulttitoimisto LiCon-AT on liittynyt yrityskaupalla osaksi A-Insinöörejä. 20 hengen asiantuntijayrityksellä on toimipisteet Espoossa, Hyvinkäällä ja Tampereella. 

A-Insinöörien mukaan yhdistyminen tarjoaa infrarakennuttajille kokonaisvaltaiset suunnitteluratkaisut yhden asiantuntijakumppanin kanssa.

– Panostamme monialaisesti toimivien, ekologisten sekä esteettisesti houkuttelevien asuin- ja liikkumisympäristöjen luomiseen. Valaistuksen suunnittelulla on tärkeä, arvoa lisäävä merkitys monenlaisissa ympäristöissä. Yhdistyminen on luontevaa jatkoa aikaisemmalle kumppanuudellemme, luo helppoutta tilaajille ja parantaa tiedonkulua hankkeissa, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Vuonna 2003 perustetun LiCon-AT:n osaaminen kattaa valaistussuunnittelun lisäksi sähkösuunnittelun sekä valaistukseen liittyviä asiantuntijapalveluja.

– Liittyminen A-Insinööreihin tuo meille lisää tukijoukkoja ja mahdollisuuksia laajentumiseen omalla asiantuntemusalueellamme. Hartiamme levenevät, mutta ketteryys, asiakaskeskeisyys ja kestävään kehitykseen perustuvat ratkaisut säilyvät, LiCon-AT:n toimitusjohtaja Mika Saari sanoo.

Viime vuonna LiCon-AT teki valaistus- ja sähkösuunnittelua yli 200 kohteeseen. 

Yrityskaupan myötä LiCon-AT:sta tulee A-Insinöörien uusi valaistus- ja sähkösuunnittelun liiketoimintayksikkö, jota johtaa yksikönjohtajana Mika Saari. Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Fuusio on tarkoitus toteuttaa keväällä 2022, jolloin LiCon-AT:n nimi vaihtuu A-Insinöörit Civil Oy:ksi.