Kuva: Jatke

Leppävaaran Kameleonten on valmis

Jatkeen Espoon Leppävaaran urheilupuistoon rakentaman Kameleonten-monilajihallin ovet avautuvat liikkujille elokuun alussa. Sitä ennen tiloja pääsevät hyödyntämään yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisojen osallistujat heinäkuun puolivälissä.

Kuva: Jatke

Kameleonten Ab ja Jatke Oy sopivat noin 14 500 neliömetrin laajuisen monitoimi­hallin rakentamisesta lokakuussa 2021. Jatke toimi kohteen pää­urakoitsijana ja vastasi projektinjohto­urakasta. Espoolainen Kameleonten Ab on vuonna 2017 aloittanut kiinteistö­sijoitusyhtiö, jonka taustalla on nuoriso­seura Logen i Gröndal UF yhteistyö­kumppaneineen.

Yleisurheilukentän lisäksi hallissa on kolme salibandy­kenttää, kaksi koripallo­kenttää, voimistelu­sali, Espoon kaupungin kunto­sali, kahvila ja puku­huoneita. Halli tulee toimimaan myös tapahtuma‑areenana, jossa voidaan tulevaisuudessa järjestää messuja, näyttelyitä, konsertteja ja yritys­tapahtumia. Liikuteltaviin ja muunneltaviin katsomoihin saadaan kilpailu­tilanteessa järjestettyä katsomotilat 1500 hengelle.

Jatkeen mukaan hallissa on useita perinteisestä rakentamisesta poikkeavia ratkaisuita. Esimerkiksi yleisurheilu­salin teräs­rakenteisten ristikoiden jänne­väli oli noin 46 metriä. Paalulaatan suoruudessa saavutettiin urheilu­lattioiden vaatima suoruus ilman erillisiä tasoitus­töitä, samoin erittäin mittatarkoissa juoksuradan kaarteissa, Jatke kertoo. Rakennuksen lämmönlähteenä on maalämpökaivot.

– Suunnitelmien ja toteutuksen yhteen­sovittaminen yhdessä tilaajan, erillis­urakoitsijoiden ja ali­urakoitsijoiden onnistui hankkeessa erinomaisesti. Kameleonten Ab:n vahva asian­tuntemus urheilijoiden tarpeista ja vaatimuksista mahdollisti huippu­luokan urheilu­tilojen rakentamisen, kertoo Jatke Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Antti Raunemaa.

– Kameleontenin tilat tulevat palvelemaan pääkaupunki­seudun ja koko Uudenmaan urheilijoita vuosikymmeniä eteenpäin. Erityisesti lasten ja nuorten liikunta­mahdollisuuksien lisääminen on tärkeä panostus tulevaisuuteen. Kameleonteniin ovat terve­tulleita niin kilpa- kuin harraste­seuratkin samoin kuin ihan tavalliset kunto­liikkujat. Liikutamme myös koululais- ja päiväkotiryhmiä, sanoo Kameleonten Ab:n projektipäällikkö Patrik Gustafsson.