Kuva: lumo.fi

Vanha ja Uusi kemia asunnoiksi Bulevardilla

Helsingin Bulevardi 31:ssä sijaitsevat Teknillisen korkeakoulun käytössä olleet Vanha ja Uusi kemia -rakennukset muutetaan Kojamon Lumo-vuokra-asunnoiksi. Valmista on marraskuussa 2023.

Kuva: lumo.fi

Entisen Teknillisen korkeakoulun kemian laitoksen tiloihin Bulevardin Hietalahden torin päähän on tulossa 77 asuntoa, joukossa kaksi viiden huoneen ullakkohuoneistoa terasseineen. Rakennusurakasta vastaa Jatke Toimitilat Oy.

– Keskusta-asuminen Helsingissä on yhä useamman ulottuvilla kasvavan vuokra-asuntotarjonnan myötä. On hienoa nähdä historiallisten arvorakennusten saavan uuden elämän kaupunkilaisten koteina. Bulevardi 31 on todella ainutlaatuinen kohde, josta kertoo myös se, että kiinnostuneita asukkaita on jo nyt ilmoittautunut tuhatkunta, Lumo-kotien aluejohtaja Laura Koiranen sanoo.

Pienimmän yksiön kuukausivuokra on noin 870 euroa, pienimmän alle 50-neliöisen kolmion noin 2175 euroa ja pienimmän yli 100-neliöisen viisiön 2850 euroa.

Punatiilinen Vanha kemia -rakennus valmistui vuonna 1898, ja sen suunnitteli arkkitehti Onni Tarjanne, joka tunnetaan muun muassa Suomen Kansallisteatterin suunnittelijana. Uusi kemia valmistui vuonna 1949, ja sen suunnitteli arkkitehti Johan Sigfrid Sirén. Ennen kiinteistökehityshanketta rakennukset olivat Metropolia-ammattikorkeakoulun opetus- ja työhuonetiloina.

Kojamon mukaan rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo ja tunnelma on pyritty uudistamisessa säilyttämään mahdollisimman hyvin.

– Tyyliltään ja historialtaan toisistaan poikkeavien Uuden ja Vanhan kemian rakennusten omia piirteitä vaalitaan sisustuksessa. Vanhan kemian asuntoihin on valittu tummempia sävyjä ja tunnelmallista tummaa puuta. Modernimmassa Uudessa kemiassa puolestaan käytetään klassisen vaaleita sävyjä, Koiranen kertoo.