Lehto, NREP ja Avara yhteistyössä Helsingin Kalasataman asuntotuotannossa

Kokonaisuus tarjoaa valmistuessaan koteja sekä ostoa harkitseville että vuokraamisesta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Lisäksi kerrostalojen yhteyteen rakentuu liiketiloja täydentämään alueen lähipalveluja. Rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa, ja kohteet valmistuvat vuoden 2021 lopussa. Tonttikaupat on tehty Helsingin kaupungin kanssa; kaksi yhtiöistä on myyty Avaralle ja NREP:lle.

Yksi kohteista on Lehdon kuluttajakohde As Oy Helsingin Newton: 16 kerrosta, 123 asuntoa ja kaksi liiketilaa. NREP rakennuttaa As Oy Helsingin Edisonin: 12 ja 5 kerrosta,108 vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa. Kolmantena kohteena Lehto rakentaa Avaralle As Oy Vanha Talvitie 3:n: 5 ja 8 kerrosta, 81 asuntoa sekä yksi liiketila. Kolmelle kerrostalolle tulee pihakannen alle yhteinen, kahteen tasoon rakennettu pysäköintilaitos.

Kokonaisuudesta löytyy mm. viherkatto, aurinkopaneeleja ja yhteisöllisiä tiloja. Kalasataman fiksumman rakentamisen hengessä esimerkiksi Newtonin asumisen kustannuksia sähkön, veden ja eurojen osalta voi seurata Fortumin Smartliving-palvelun avulla.

”Kalasatamasta on rakentumassa kiinnostava alue, joka tarjoaa merellisen asumisen kantakaupungissa ja erittäin hyvien palvelujen ääressä. Kantakaupungin viihtyisät kodit hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden lähellä ovat tyypillisesti kysyttyjä kohteita niin kodinostoa harkitseville kuin vuokraamisesta kiinnostuneillekin”, kertoo myyntijohtaja Mikko Jalava Lehto Asunnoilta.

Rakennusliike Lehto Group hyödyntää kohteiden rakentamisessa Nero-konseptiaan ja modernin rakennusteollisuuden keinoja, kuten innovatiivisia moduuleja kotimaisilta tehtailtaan. Moduulien käyttö tehostaa työmaavaihetta eli nopeuttaa rakentamista, parantaa laatua ja luo edellytykset myös rakentamisen ja sitä kautta asumisen kohtuuhintaisuudelle.

Lisätietoja:
Mikko Jalava, myyntijohtaja, Lehto Asunnot, puh. 050 424 0813
Harri Retkin, sijoitus- ja talousjohtaja, Avara Oy, puh. 040 704 6014
Jani Nokkanen, sijoitusjohtaja ja osakas, NREP, puh. (09) 674 410