SRV toteuttaa Jousenkaaren koulun uudet tilat Espoon Tapiolaan

Yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana toteutettavan kouluhankkeen kokonaisarvo on noin 17 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan toukokuulle.

Jousenkaaren koulun uusi rakennus rakennetaan vanhan koulun välittömään läheisyyteen. Kaksikerroksiseen kouluun tulee tilat noin 480 alakoulun oppilaalle. Rakennuksen laajuus on 5960 bruttoneliömetriä.

”SRV rakentaa Jousenkaareen turvalliset, terveelliset ja toimivat koulutilat. Olemme toteuttaneet menestyksekkäästi useita kouluhankkeita, kuten viime vuonna valmistuneet Jätkäsaaren peruskoulun ja Lauttasaaren toisen ala-asteen koulun ja päiväkodin Helsingissä sekä Kurittulan koulun Maskussa. Parhaillaan rakennamme kouluja myös Espoon Leppävaarassa, Helsingin Maunulassa sekä Kirkkonummella”, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Hankkeen toteuttaminen käynnistyi kehitysvaiheella marraskuussa 2019. Rakennustyöt käynnistetään toukokuussa 2020. Työt valmistuvat keväällä 2022, joten oppilaat pääsevät opiskelemaan uusissa tiloissa syyslukukauden alusta 2022.

”Uusi Jousenkaaren koulu toteuttaa hienosti Espoon Koulut kuntoon -ohjelman tavoitteita. Yhteistyö SRV:n kanssa on sujunut aiemmissa hankkeissa hyvin ja odotamme sitä luonnollisesti myös tältä hankkeelta”, Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen sanoo.

Hankkeen tavoitteena on toiminnallisesti ja laadullisesti korkeatasoinen koulu, jonka avoimet, monikäyttöiset ja muuntojoustavat tilat palvelevat tulevia käyttäjiä; opettajia, oppilaita sekä ilta- ja viikonloppukäyttäjiä. Ratkaisuissa tähdätään sisäilmaltaan terveellisiin ja helposti huollettaviin rakenteisiin ja materiaaleihin sekä mahdollisimman pieneen energiankulutukseen.

Lisätiedot:

Saku Kosonen, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 549 1221, saku.kosonen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Maija Lehtinen, toimitusjohtaja, Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki, maija.lehtinen@espoo.fi