Siilinjärven kunta hankki aurinkovoimalan päiväkotiin

Sopimus sisältää 120 aurinkopaneelin voimalajärjestelmän toimituksen asennuksineen päiväkoti Pikkusiiliin Vuorelaan.

Täyden palvelun periaatteella, 10 vuoden PPA-sopimuksella toteutettavassa voimalassa, energiapalveluyhtiö Väre Oy vastaa voimalasta ja sen tuotannosta sopimuskauden ajan ja Siilinjärven kunta maksaa aurinkovoimalasta vain sen tuottaman energian mukaan.

Toimitettava aurinkovoimala pitää sisällään 120 aurinkopaneelin järjestelmän asennuksineen sisältäen myös aurinkosähköjärjestelmän monitoroinnin ja raportoinnin.

Laskelman mukaan aurinkosähköjärjestelmän tuottoarvio on noin 30 000 kilowattituntia vuodessa, jolloin koko kiinteistön sähkön käytöstä saadaan säästöä noin 15% vuodessa. Säästyvällä energialla saadaan maksettua aurinkosähköjärjestelmän hankinta seuraavan 10 vuoden aikana, jonka jälkeen järjestelmä siirtyy Väreeltä kokonaisuudessaan Siilinjärven kunnan omistukseen ja hallintaan.

– PPA-toimitus on kunnalle helppo ja turvallinen tapa hankkia aurinkosähköjärjestelmä. Emme tarvitse omia investointeja, vaan järjestelmä maksaa itsensä takaisin muun muassa energian sekä säästyvien muiden kulujen kautta. Seuraan aurinkosähköntuottoja päivittäin ja sopivankokoisen aurinkojärjestelmän tuotto menee suoraan kiinteistön ylläpitokäyttöön. Auringolla tuotettava sähkö on myös päästövapaa ja hiilineutraalienergiamuoto, toteaa Siilinjärven kunnan toimitilapäällikkö Jukka Kellokumpu.

Siilinjärven kunta, toimitilapäällikkö, Jukka Kellokumpu, puh. 044 740 1510, jukka.kellokumpu@siilinjarvi.fi
Väre Oy, kehitysjohtaja, Antti Martikainen, p. 044 723 7102, antti.martikainen@vare.fi

Siilinjärvi on kasvava ja elinvoimainen, positiivisesti ladattu, energinen, yli 21 000 asukkaan asuin- ja yrityskunta. Siilinjärven sijainti on mitä parhain: keskellä Suomea, välittömästi Itä-Suomen suurimman kaupungin, Kuopion kaupungin pohjoispuolella. Erinomaiset liikenneyhteydet ja palvelut takaavat sekä asiakkaiden että yritysten viihtyvyyden.www.siilinjarvi.fi

 

Väre on uuden ajan energiapalveluyhtiö, joka syntyi Kuopion Energian, Savon Voiman, Lappeenrannan Energian ja Alva-yhtiöiden sähkönmyyntiliiketoimintojen yhdistymisestä. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä – yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalveluiden tarjoajana. Yhtiön tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. www.vare.fi