Havainnekuva: Lapti

Lapti rakentaa kampuksen Ähtäriin

Ähtärin uusi kampus yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle. Syksyllä 2025 valmistuvan hankkeen pääurakoitsija on Rakennusliike Lapti Oy.

Havainnekuva: Lapti

Noin 450 opiskelijalle tarkoitettu rakennus on laajuudeltaan 5649 bruttoneliötä.

– Kaksi vuotta kestävällä kampustyömaalla on myös laaja työllistämisvaikutus, ja se tuo alueelle työtä niin rakentamiseen, kuljetuksiin kuin tavarantoimittajille, Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino toteaa.

Kampustyömaan purku-urakasta vastaa Mestaripurkajat Oy Perhosta. Sähköurakoitsijana toimii Kaunisto-Yhtiöt Seinäjoki Oy. Ilmanvaihto-, putki- ja rakennusautomaatiourakoitsija on Näsin Vesijohtoliike Oy / Ähtärin Vesi ja Lämpö.

– Uusi kampus muodostuu neljästä lohkosta ja niitä yhdistävistä aulatiloista, jotka mahdollistavat luontaisia kohtaamisia arjessa ja edesauttavat yhteisöllisyyden syntymistä. Rakennuskokonaisuuden jaottelu pienempiin osiin sopeuttaa myös rakennuksen mittakaavaa historialliseen ja arvokkaaseen ympäristöön luontevasti soveltuvaksi, kuvaa pääsuunnittelija, arkkitehti Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä kertoo.