Lahden virastotalo 12 viraston yhteiseksi työympäristöksi

Senaatti-kiinteistöt on aloittanut Lahden virastotalossa tilamuutoshankkeen, jossa kiinteistöä muunnetaan valtion toimijoiden yhteiseksi työympäristöksi. Asiakaspalvelutilat otetaan käyttöön kesällä 2023, ja kokonaisuudessaan yhteinen työympäristö on valmis keväällä 2024. 

Valtion virastotalo on valmistunut vuonna 1978, ja se on 15 000 neliömetrin suuruinen. 

Tilamuutostyöt kohdistuvat reiluun puoleen virastotalon tiloista. Ensimmäiseen kerrokseen tehdään yhteinen asiakaspalvelualue ja toiseen kerrokseen yhteiskäyttöinen kokouskeskusalue. Työskentelytiloihin tulee organisaatioiden yhteiseen käyttöön tiloja erilaisille työnteon tarpeille.

– Tilojen suunnittelussa on toteutettu julkisen hallinnon konseptikokonaisuutta, ja ne toteutetaan kokonaisuutena sisältäen kaikki toimitilapalvelut, kalusteet sekä digitaalisen työympäristön ja turvatekniikan, hankkeen projektipäällikkö Jonna Kemppainen Senaatti-kiinteistöistä kertoo.

Yhteisen työympäristön käyttäjiksi tulevat Hämeen TE-toimisto, Hämeen ELY-keskus, KEHA-keskus, Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Ulosottolaitoksen asiakaspalvelu, Business Finland, Kela, Maanmittauslaitos, Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus. Tiloissa tulee työskentelemään noin 700 henkilöä.

Rakennushankkeen pääurakoitsija on LKN Rakennus Oy. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 12,5 miljoonaa euroa sisältäen irtokalusteet ja tekniikan. Hankkeen lasketaan säästävän valtion virastojen tilakustannuksia noin 330 000 euroa vuodessa.