remont
Laxalin toimitusjohtaja Leevi Hietanen (vas.), Laxalin perustaja Esko Laaksonen ja re:mountin toimitusjohtaja Iisakki Koski. Kuva: Roni Lehti.

Korjausrakentaja re:mount ostaa turkulaisen Laxalin

Re:mount-konserni ostaa Turun seudulla taloyhtiöiden korjausrakentamista ja linjasaneerauksia sekä toimitilaremontteja tekevän Laxalin. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa perustajasukuun kuuluva Leevi Hietanen.

Laxalin toimitusjohtaja Leevi Hietanen (vas.), Laxalin perustaja Esko Laaksonen ja re:mountin toimitusjohtaja Iisakki Koski. Kuva: Roni Lehti.

Laxal on vuonna 1990 perustettu turkulainen korjausrakentaja, joka keskittyy taloyhtiöiden ja toimitilojen korjausrakentamiseen ja linjasaneerauksiin. Laxalin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 4 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 15 ammattilaista.

– Laxal on hyvämaineinen, kannattava ja ammattitaitoinen korjausrakennusyritys, joka tuntee alueen ja ihmiset täällä. Laxal sopii hienosti konserniimme, johon haemme samanlaisia vahvoja alueellisia korjausrakentajia, re:mountin toimitusjohtaja Iisakki Koski toteaa.

Laxal jatkaa toimintaansa re:mountin tytäryhtiönä omalla nimellään. Myös koko henkilöstö jatkaa omissa tehtävissään vanhoina työntekijöinä.

Leevi Hietanen on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuoden 2018 lopusta. Hänen lisäkseen re:mount-konsernin osakkaisiin liittyvät työnjohtajat Tommi Lahtonen, Janne Nyman sekä Juha Niemi.

– Kauppa mahdollistaa meille sukupolvenvaihdoksen sekä leveämmät hartiat kasvulle. Isoisäni ja Laxalin perustaja Esko Laaksonen jää kaupan myötä ansaituille eläkepäiville. Myös henkilöstölle tämä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta muilta konserniyhtiöiltä, Laxalin toimitusjohtaja Leevi Hietanen kertoo.

Nyt ostetun Laxalin lisäksi re:mount-konserniin kuuluvat korjausrakennusyritykset Renevo Oy ja Remonttipartio Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 86 miljoonaa euroa, ja Laxal tuo siihen runsaat 4 miljoonaa lisää. Konsernin henkilöstön kokonaismäärä nousee kaupan jälkeen yli 230:n. Konsernin pääomistaja on pääomasijoitusyhtiö Adelis Equity Partners, ja sillä on lisäksi yli 50 henkilöstöomistajaa.